Így készült a Turista Magazin októberi címlapja

Gyönyörű környezetben és tökéletes időjárás mellett készült az októberi címlapunk, de hirtelen megjelent egy hatalmas kuvasz a helyszínen.

Szerző:
Garancsi Kata
Fotó:
Garancsi Kata
2016. szeptember 28.

Gyönyörű környezetben és tökéletes időjárás mellett készült az októberi címlapunk, de hirtelen megjelent egy hatalmas kuvasz a helyszínen.

A hamarosan megjelenő októberi számunkban a legszebb hazai borvidékeket is bemutatjuk, így adta magát, hogy az egyik bortermelő vidék kerüljön címlapra. Végül az Etyek-Budai régióra esett a választásunk.

 

 

Az elképzelés az volt, hogy egy fiatal pár kirándul a tőkék között, esetleg szüretelés közben, szőlőt kóstolgatva. A modelljeink a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai, a fotó elkészítését pedig a Turista Magazin fotósa, Gulyás Attila vállalta.


Első állomásunk a Tátrai Pincészet volt. Sajnos már a szüreti szezon végén érkeztünk, de szerencsére itt útbaigazítottak minket, hogy a környéken merre találunk olyan területeket, ahol még fürtökben lógnak a szőlők a tőkéken.

 


Az etyeki kilátótól nem messze meg is találtuk az első lehetséges helyszínt. A megfelelő ruhadarabok kiválasztása és egy gyors átöltözés után, Attila instrukcióit követve neki is láttunk az első fotók elkészítésének. A nap már elég alacsonyan járt, ezért gyönyörű fényben úszott az egész domboldal.

 

Attila még a bokorba is bemászott a tökéletes fotó elkészítéséhez


Kicsit továbbsétálva találtuk meg a második ideális fotózási helyszínünket, ahol a szőlőket sajnos már leszedték, viszont gyönyörű környezet és kilátás kompenzálta mindezt. Itt egy pihenős, térképnézős beállítást próbáltunk ki.

 

Készül a címlap


A fotózás jó hangulatban telt, jobbnál jobb képek születtek. Ez az állapot addig maradt fenn, amíg meg nem jelent egy óriási kóbor kuvasz, aki a mi tevékenységünket és az ugrálása által kiváltott sikongatásainkat játéknak fogta fel, Attila szendvicsét pedig vacsorának. Miután háromszor átsétált a térképünkön, további használatra alkalmatlanná téve azt, illetve teljes erőből ránk ugrált, feladtuk a küzdelmet, és továbbálltunk.

 

Szerencsére barátságos volt a kuvasz, viszont annyira szeretett volna játszani, hogy nem tudtunk tőle dolgozni


A Korda Filmstúdió mögötti dombokon felsétálva érkeztünk meg a harmadik helyszínünkre. A lemenő nap utolsó sugarait kihasználva itt is lőttünk pár képet, amelyeken Peti és Etus a szőlőtőkék között sétál fel a dombra.

 


Hogy végül melyik lett a nyertes fotó, azt az októberi címlapon láthatod! Ha kíváncsi vagy, mely borvidékekre érdemes Magyarországon ellátogatni, akkor olvasd el a Barangolás a szőlőhegyek között című cikkünket a Turista Magazin legfrissebb számában!

 


Modelljeink szerencsére elég jó hangulatban voltak

 

Attila keresi a kompozíciót

 

  

A szőlőket már leszüretelték, de a gyönyörű fények kárpótoltak érte

 

Többfunkciós térképhasználat

 

Attila „modellvezetése” hibátlan

 

Mindenki elégedett a végeredménnyel

 

Természetesen a kutyának is megmutattuk a végeredményt

 

Vidámságból nem volt hiány

 

 A harmadik helyszín is címlapra való

Cikkajánló