Ingyen bérelhetsz kerékpárt!

A Bükk és a Zemplén legszebb pontjaira egyaránt eljuthatnak ezután két keréken azok, akik az ÉSZAKERDŐ Zrt. valamelyik szálláshelyét választják pihenésük helyszínének.

Szerző:
ÉSZAKERDŐ Zrt.
Fotó:
Kaj Rietberg
Roi Arias
Gulyás Attila
2013. november 1.

A Bükk és a Zemplén legszebb pontjaira egyaránt eljuthatnak ezután két keréken azok, akik az ÉSZAKERDŐ Zrt. valamelyik szálláshelyét választják pihenésük helyszínének.

Az erdészeti társaság ugyanis több mint egymillió forintos költséggel 25 kerékpárt vásárolt. A sporteszközök között férfi, női és gyerekmodellek egyaránt vannak. A kétkerekűekből jutott Fónagyságra, a Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskolába és a közelmúltban felújított Senyői vendégházba. A Szelcepusztai kastélyszállót, valamint a Pénzpataki és a Hidegpataki vadászházakat egyaránt elláttuk biciklikkel.

 

 

Bekénypusztán a régi vadászház helyén új Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház épül. Amint elkészül, természetesen itt is kerékpárok nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra. Ezt a szolgáltatást a vendégek minden szálláshelyünkön térítésmenetesen vehetik igénybe - számolt be a megvalósult beruházásról Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője. Egyúttal felhívta minden turista figyelmét arra, hogy a közelmúltban módosított erdőtörvény szerint saját felelősségére bárki kerékpározhat az erdőben, de csak segédmotor nélküli kerékpárral.

 

 

Azonban a gyalogos turistákhoz hasonlóan kerékpárral is tilos a két méter átlagmagasságot el nem érő erdősítésekben, illetve az erdőrezervátumok magterületén tartózkodni, még a feltáróhálózat részein sem! A kerékpározás a magánerdőkben is engedélyezett, azonban ott az utakról, illetve közelítő nyomokról tilos letérni.

 

Cikkajánló