Ingyenes vadaspark nyílik Balatonfüreden

Augusztus 14-én adják át a Koloska-völgyben található, egész évben nyitva tartó parkot

Szerző:
MTI
Fotó:
Gulyás Attila
2013. július 27.

Augusztus 14-én adják át a Koloska-völgyben található, egész évben nyitva tartó parkot

A Koloska-völgyben található park összesen 2,21 hektáron terül el. A 15 millió forintos beruházást teljes egészében a Bakonyerdő Zrt. finanszírozta saját forrásból. A látogatók elé táruló domboldal nyolc vadfajnak, a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, a muflonnak, az őznek, a fürjnek, a fogolynak, a fácánnak és a tőkésrécének ad otthont, mellettük a terület rovar- és növényvilága is említésre méltó.

 

A látogatók az ajánlott útvonalat követve mindegyik vadfajjal megismerkedhetnek, a magaslesekre felmászva pedig kiváló fotók készíthetők. A vadaspark egész éven át, időjárástól függetlenül megközelíthető és térítésmentesen látogatható!

 

Az állatbemutató helyszínétől nem messze tanösvény, tornapálya és nordic walking útvonal is található, valamint a közelben van a Lóczy-barlang és a Jókai kilátó.

 

A Koloska-völgy megközelíthető a Balatonfüred arácsi városrészének központjából induló úton, amely a Béke utca öreg házai között vezet egészen a Koloska-csárdáig, majd onnét tovább egyenesen a Koloska-forrásig. A balatonfüredi Tourinform irodában szívesen segítenek részletes térképpel. Telefonszámuk: 06 87 580 480 (nyáron hétvégén is nyitva tartanak).

 

A vadasparkot augusztus 14-én adják át hivatalosan.

 

 

Cikkajánló