Ismét látogatható a nagykanizsai kilátó

Az augusztus 21-én műszaki okok miatt lezárt kilátót, a hiba elhárítása után, augusztus 24-étől újra megnyitják a látogatók előtt.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter (Kiemelt kép)
Forrás:
Zalaerdő Zrt.
2021. augusztus 24.

Az augusztus 21-én műszaki okok miatt lezárt kilátót, a hiba elhárítása után, augusztus 24-étől újra megnyitják a látogatók előtt.

Nemrég posztolta ki a hírt a Zalaerdő Zrt. a Facebook-oldalán, hogy kanizsai kilátónál sikerült elhárítani a műszaki hibát, és augusztus 24-étől ismét látogatható. Az ország egyik legmagasabb kilátója áll a nagykanizsai csónakázótó mellett. Eredetileg olajfúró torony volt. A 2018-ban átadott új, pontosabban szinte újjáépített kilátó már számaiban is lenyűgöző: 100 tonna az összsúlya, 230 lépcsőfok vezet fel a legfelső szintre, és 28, illetve 43 méter magasan találjuk a két kilátószintet.

A panoráma tényleg egyedülálló odafentről, tiszta időben még a Badacsony is látszik, arra viszont készüljünk fel, hogy legfelül jól érezhetően mozog a szerkezet a széltől és az emberek súlya alatt - nem véletlenül korlátozzák 50 főben a látogatók számát, a legfelső szinten pedig egyszerre legfeljebb 10 fő tartózkodhat egyszerre.

A kilátóba jegyet kell váltani a bejárat melletti automatánál, ára jelenleg 500 forint, ami nem kevés, viszont jó hír, hogy akár kártyával is fizethetünk. Az éjszaka díszkivilágításban pompázó kilátó november 1-jétől február 28-áig 10-16 óráig van nyitva a hét minden napján, a tavaszi és nyári időszakban azonban értelemszerűen hosszabb a nyitvatartás. Autóval az M7-es autópályáról lekanyarodva érhetjük el néhány perc alatt, és a csónakázótó melletti parkolótól sétálhatunk fel.

Cikkajánló