Itt a vonatok és buszok nyári menetrendje

A MÁV-Volán-csoport főszezoni menetrendje június 17-én, szombaton lép életbe, július elsejétől pedig országbérlettel is lehet utazni az IC-ken.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
mavcsoport.hu
2023. június 16.

A MÁV-Volán-csoport főszezoni menetrendje június 17-én, szombaton lép életbe, július elsejétől pedig országbérlettel is lehet utazni az IC-ken.

A nyári szezonban könnyebb és kényelmesebb lesz lejutni a Balatonhoz, nemcsak a fővárosból, hanem az ország keleti és délkeleti vármegyeszékhelyeiről is. Bővül a légkondicionált InterCity-kocsik száma, több korszerű korszerű FLIRT és KISS motorvonat áll forgalomba, és számos IC-n az Utasellátó szolgáltatatásait is igénybe lehet majd venni. A menetrend augusztus 27-ig lesz érvényben, szeptember végéig pedig utószezoni menetrend lép életbe.

Megszűnnek az IC-pótjegyek, helyette július 1-től egységes árazású helyjegyet lehet venni. Ezzel az országbérletek is felhasználhatóak lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán.

A hegyjegy elővételben InterCity-kre 650 Ft lesz, az utazás napján 990 Ft. A helyjegyköteles vonatokon, amelyek nem IC-minőségű kocsikból állnak, 300 Ft-ért lehet helyjegyet váltani.

A Volán több térségben szintén új menetrendet vezet be. A Balatont könnyebben lehet majd megközelíteni busszal Sopronból, Győrből, illetve Tatabánya, Mór, Bakonycsernye, Zirc térségéből. A Balaton-felvidéken, a Káli-medencében több éjszakai járat indul majd. Érdemes elővételben, napokkal vagy akár egy héttel az utazás előtt jegyet venni a nyári szezonban, főként ami a csoportokat, kerékpáros csoportokat illeti.

További részleteket a nyári menetrendről itt, az InterCityket érintő változásokról ide kattintva találsz.

Cikkajánló