Vers a peronon

Várakozás közben hallgassunk verseket. Például a Balaton-parti pályaudvarokon, ahol a hangszórókból egész nyáron magyar költők versei szólnak.

Fotó:
Gulyás Attila - MTSz
Forrás:
mavcsoport.hu
2023. június 13.

Várakozás közben hallgassunk verseket. Például a Balaton-parti pályaudvarokon, ahol a hangszórókból egész nyáron magyar költők versei szólnak.

Az elmúlt évek sikereit követően, június 4-től szeptember 3-ig már harminc vasútállomáson hallhatók versek a Balatonnál. A Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett Vers a peronon kulturális kezdeményezésnek köszönhetően magyar költők verseit ismert művészek előadásában élvezhetik az utazók.

Összesen 33 vers hangzik fel a vasútállomásokon. Hallhatjuk többek között Ady Endre, Babits Mihály, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor vagy Zelk Zoltán verseit, de kortárs költemények is „műsoron vannak” a vasútállomások peronjain. A versek többek között olyan neves művészek hangján szólalnak meg, mint Cserhalmi György, Für Anikó, Gáspár Sándor, Tóth Ildikó. A költők és a színművészek teljes listáját itt találjátok.

A versek 2023. szeptember 3-ig hallhatók Balatonaliga, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonvilágos, Fonyód, Siófok, Szabadisóstó, Szántód és Zamárdi állomásokon, valamint Alsóörs, Badacsonytomaj, Balatonakali-Dörgicse, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Keszthely, Révfülöp, Sümeg, Tapolca, Veszprém, Vonyarcvashegy, Zalaegerszeg, Zánka-Köveskál és Zirc állomásokon.

Cikkajánló