Kenuval a Dunán a Fekete erdőtől a Fekete-tengerig

Hétfőig a magyar Duna-szakaszon halad a világ leghosszabb szervezett vízitúrája! Te is részt vehetsz rajta!

Fotó:
Gulyás Attila
TID
2013. július 19.

Hétfőig a magyar Duna-szakaszon halad a világ leghosszabb szervezett vízitúrája! Te is részt vehetsz rajta!

Mi is az a TID? Vizitúra, teljesítménytúra, kellemes hétvége, felejthetetlen kaland, egész évre energiát adó vizisport fesztivál? Rajtad múlik!

A Tour International Danubien (röviden TID) azaz magyar nevén Nemzetközi Dunatúra Európa leghosszabb vízitúrája, június közepe és szeptember eleje között. Az útvonal a Fekete-erdĹ‘től a Fekete-tengerig tart, egészen pontosan a németországi Ingolstadt és a romániai SF Gheorge között halad, mindösszesen 2455 folyamkilométer távon. A magját megĹ‘rzĹ‘, de évrĹ‘l évre új résztvevĹ‘kkel gyarapodó kenutúrát lelkes sportbarátok az idén 58. alkalommal rendezik meg.

 

 

Hosszú története van a Dunatúrának: az 1956-os pillanatok

 

A Nemzetközi Dunatúra egy úgynevezett "kerettúra", mely azt jelenti, hogy a szervezĹ‘k biztosítják a szakaszbeosztást de a túrázók teljesen önellátóak. Szervezett, de nem csoportosan haladó vízitúra. A résztvevők önállóan gondoskodnak a járművekrĹ‘l (azaz hajóról illetve szállítóeszközrĹ‘l), a felszerelésrĹ‘l (sátor, gázfĹ‘zĹ‘, meleg zokni) és az étkezésről (ami nagyjából sok konzervet jelent...). Hajók bérlésében és szállításában a szervezĹ‘bizottság igény szerint segítséget tud nyújtani.

 

 

Kenuval, kajakkal vagy evezős hajóval egyaránt részt lehet venni. Kivétel ez alól a magyar és a szlovák szakasz, ahol előzetes egyeztetés után kerékpárral elkísérheted kenuban küzdő barátod. A különböző országok táborhelyi adottságainak megfelelően szabályozott a résztvevők létszáma. Idén szakaszonként 300 főben maximált a nemzetközi csapat létszáma. A magyar csapat létszáma 60 fő lehet - ha kibírsz napi 40-50 km-nyi könnyű evezést, és szeretnél részt venni, akkor minél előbb jelentkezz a info@tid.hu címen.

 


A szervezők biztosítják a táborhelyeket a tisztálkodási lehetőségeket és a túra vezetését. Mindenki, aki nevezési díjat (idén a magyar csapat szervezésében részt vevőknek 15 ezer Ft) befizeti, az TID egységcsomaggal kezdheti meg a túrát.


A TID azért is kerettúra, mert a túrázók maguk válaszják ki kezdő- illetve végállomásukat, így minden résztvevő eldöntheti, hogy kellemes néhány napos evezgetésre vágyik, vagy kőkemény teljesítménytúrára.

 

 

Hasznos információk
Kép
A Túra honlapja: TID.hu


Részvételi díj:
15 000 Ft

Magyarországi beszállóhelyek:

július 20, Paks;

július 21, Baja;

július 22, Mohács
E-mail: info@tid.hu

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló