Kerékpártúrák Hódmezővásárhely környékén

Az alföldi közlekedés adta kényelmes kerékpározási lehetőségekkel, 60 kilométernyi bel- és külterületi kerékpárúttal várja a kezdő és gyakorlott bringásokat Hódmezővásárhely.

Szerző:
TourInform
Fotó:
TourInform
2016. június 17.

Az alföldi közlekedés adta kényelmes kerékpározási lehetőségekkel, 60 kilométernyi bel- és külterületi kerékpárúttal várja a kezdő és gyakorlott bringásokat Hódmezővásárhely.

  

Kapcsolat

o

Túrákkal kapcsolatos információ: Sonkoly Ágnes 

 Tel.: +36-30/871-1022

 

További információ:

Tourinform-iroda
Andrássy út 34.

Tel.:+36-62/249-350

Fax: +36-62/530-163
Ímél: hodmezovasarhely@tourinform.hu

Területünkön kerékpárosbarát étterem működik - biciklismenüvel -, de a külterületi útvonalak mentén telepített kerékpárjavító szettek is rendelkezésre állnak. Képzett túravezetőink elkísérik a kerékpárosokat, akik számára egyéni kérés alapján is összeállítunk túraútvonalakat, illetve kerékpárt, vendéglátást, szállást, valamint programokat is biztosítunk.

 

  

A számos túraútvonal közül a Körtvélyest és Mártélyt érintő túránkat ajánljuk a kerékpárosok figyelmébe , amely érinti az egykor tanyasi iskolaként működő, nemrég felújított Bodzásparti Iskolát, és a Tisza töltésén eléri az egykori csendőrlaktanyát, ahol a skanzen mellett a szürkemarha-gulya is megtekinthető. A gáton továbbhaladva, Mártélyra megérkezve, a Tisza holtágának csodálatos élővilágát bemutató Bodnár Bertalan Oktatóközpont, az élőhelyeken végigkalauzoló tanösvények, valamint a gyerekek számára játéklehetőséget kínáló kalandpark is várja a túrázókat. A kalandvágyók ladikot vagy kenut vehetnek igénybe a holtág területének még alaposabb megismerésére. A parton kialakított bográcsozóhelyeken akár magunk is készíthetünk harapnivalót, de vendéglátás, sőt, szálláshelyek igénybevételére is van lehetőség.

 

 

 

 

A másik kiemelt útvonalunk a Csomorkányi úton a 15. századból ránk maradt romtemplomhoz vezeti a kerékpárosokat, ahonnan továbbhaladva a Kardoskút térségében épített kilátókból csodálhatják meg a Fehér-tó védett természeti területének gazdag madárvilágát. Innen Kardoskút pusztaközpontja felé vezet utunk, ahol a környék néprajzi kincseit tekinthetik meg a múzeum és olvasókör épületében, majd Kardoskúton az Oncsa-ház és a település első világháborús emlékhelye várja a turistákat. Visszaindulva Vásárhely felé a Nagy keresztúton érkezünk meg Székkutasra, ahol a Piroska történetéről híressé vált német író, Hugo Hartung emlékszobája tekinthető meg a művelődési házban, míg a település múltját az emlékházban ismerhetik meg a látogatók. Útban Vásárhelyre - a 47-es út mellett épült, biztonságos kerékpárúton tekerve - a Sóshalmi olvasókörnél tehetünk pihenőt, avagy továbbhaladva a Sóshalmi Borászatban kóstolhatjuk meg a kellemes, homoki borokat.

 

 

 

 

 

(X)
 

Cikkajánló