Kisvasutazás Mahócára a nyárköszöntés jegyében

Május 26-án, szombaton lesz a Lillafüredi Állami Erdei Vasút kisvasúti napja, és ebből az alkalomból különvonatok indulnak Miskolc-Dorottya utcától Mahócára.

 

Szerző:
ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.
Fotó:
Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság
facebook.com / Lillafüredi Állami Erdei Vasút
2018. május 4.

Május 26-án, szombaton lesz a Lillafüredi Állami Erdei Vasút kisvasúti napja, és ebből az alkalomból különvonatok indulnak Miskolc-Dorottya utcától Mahócára.

 

A vendégek számára az Északerdő Zrt. a szárnyvonali különvonatozáson túl egyéni kikapcsolódási lehetőségeket is kínál Andókút és Mahóca környékén május 26-án.

 

 

A program keretében reggel 9.30-kor és délután 13.05-kor különvonatok indulnak Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára, visszafelé Mahócáról pedig 11.30-kor, 15.45-kor és 17.00-kor lehet jönni. A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban, elsősorban nyitott személykocsikból fognak állni, de szükség esetén néhány zárt kocsi is a vonatok részét képezheti majd. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es kismozdonya fog szolgálni.

 

 

Az érdeklődők az andókúti forrástó partján megismerkedhetnek a közelmúltban megjelent „Miki és a lillafüredi kisvasút” című mesekönyvvel, a kiadó és szerző közreműködésével. A kiadványt itt meg is lehet vásárolni.

 

Jelentkezés és további információ: kisvasut@eszakerdo.hu; www.eszakerdo.hu; www.facebook.com/laevkisvasut

Kapcsolódó cikkeink:

Kisvasutazás extrákkal

Szemétszedő akció a lillafüredi kisvasútnál

Tavaszi közlekedés földön, vízen és sínen

Újjászületik Ábel, a gőzmozdony

 

Cikkajánló