Kitiltották a motorosokat a visegrádi Panoráma útról

Visegrád önkormányzata úgy döntött, hogy a zajterhelés csökkentése érdekében márciustól novemberig a motorosok nem használhatják a Fellegvárhoz vezető legendás utat.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Nógrádi Attila - MTSz
Forrás:
visegrad.hu
2023. június 13.

Visegrád önkormányzata úgy döntött, hogy a zajterhelés csökkentése érdekében márciustól novemberig a motorosok nem használhatják a Fellegvárhoz vezető legendás utat.

Visegrád a Dunakanyar egyik legnépszerűbb települése, ahová tavasztól őszig nagyon sok kiránduló érkezik. Van, aki gyalog az erdőn át, más autóval vagy busszal, megint más motorral. És a helyi lakosoknak leginkább az utóbbi csoporttal vannak problémái.

„A Panoráma út városba levezető szakaszát a tavalyi felújítást követően, a korábbi években tapasztaltakhoz képest napi rendszerességgel a nagy sebességgel közlekedő motorosok és autósok versenypályának használják. Városunk lakosainak mindennapjait és szállóvendégeink nyugalmát egyaránt nagy mértékben zavarja ez a tevékenység, amivel kapcsolatban rengeteg jelzést kaptunk” – írja az önkormányzat közleményében.

Szakmai egyeztetések után ezért a város vezetése úgy döntött, hogy az év egy részében kitiltják a motorosokat a legendás útról.

A napokban a Panoráma út elején, az Apátkúti-völgy bejáratánál és a Fellegvár parkoló kijáratánál (a település irányába) „motorkerékpárral behajtani tilos táblát” helyeztek ki. A tilalom minden év március 1. és november 1. közötti időszakra vonatkozik. A motorosok számára a Fellegvár megközelítése a Nagyvillám Sípálya felől továbbra is biztosított.

A motorosokat felháborította a döntés, és tiltakozást, pontosabban „döbbent parkolást” szerveztek a Panoráma út két végén található tiltó táblákhoz.

Cikkajánló