Közel egymilliárd forintból szépül a debreceni Aquaticum

„A debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotel**** minőségorientált szolgáltatásfejlesztése” című Európai Unió támogatásával, valamint önerőből megvalósuló projekt első üteme lezárult.

Szerző:
www.turizmusonline.hu (Vendég & Hotel)
Fotó:
Cacuci Cristian
Debreceni Gyógyfürdő Kft
2014. március 29.

„A debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotel**** minőségorientált szolgáltatásfejlesztése” című Európai Unió támogatásával, valamint önerőből megvalósuló projekt első üteme lezárult.

Megtörtént a megújult szállodai szobák műszaki átadása-átvétele, így a hiánypótlás után a napokban az első szállóvendégek is megtapasztalhatják a minőségi szolgáltatásjavulást.

 

A projekt összköltsége több mint 951 millió forint, a szükséges önerő több mint 475 millió forint, a megvalósításának kezdete 2013. augusztus, tervezett befejezése 2014. augusztus 31. A fejlesztés eddigi munkálatai közel 506 millió forintba kerültek.
 

Szálloda felújítás
 

A projekt segítségével a szálloda kétlépcsős korszerűsítésen esik át. A felújítás első ütemében kiépült az új szállodai bejárat, a földszinti lobby, a hotel fél épületszárnyában teljesen megújultak a szobák. A kétágyas szobák és a korábbi két légterű apartmanok mellett egy légterű, ún. junior apartmanok épültek ki, egyedi felszereltségű fürdőszobákkal. Könnyen a vendégek szívébe lophatja magát a magasabb igények kielégítését szolgáló Terra Deluxe- és Luna Deluxe nagy alapterületű, exkluzív apartmanok egyedi stílusa is. A magasabb színvonalat képviselő lakosztályok - különleges felszereltségükön kívül - belső kialakításuk miatt válhatnak népszerűvé a szállóvendégek körében.

 

 

A szállodában új hotel TV rendszer is telepítésre került, melynek részeként valamennyi szobában nagyképernyős LED TV-k állnak a vendégek rendelkezésére. A szobákban új minibár és kiváló minőségű szobai laptop méretű széf is a vendégek kényelmét szolgálja. A teljesen megújult étterem konyhájának kapacitása is jelentősen bővült, külön diétás konyha létesült raktárakkal, előkészítővel, fagyasztókamrával, így biztosítva az ételérzékenységben, táplálékallergiában szenvedő vendégek magas szintű ellátását. Az étterem külön kérés nélkül nyújtja az egyedi étkezési lehetőséget, a speciális diéta akár nyaralás közbeni betartását.

 

A rekonstrukció második ütemében a szálláskínálat bio- és antiallergén szobákkal fog kiegészülni. Folytatódik a vizesblokkok modernizálása, az erkélyek felújítása, a szobák felszereltségének bővítése, a modern informatikai és közösségi tájékoztatórendszer véglegesítése. A közlekedők és közösségi terek is megújulnak.

 

 

A fitneszlehetőségek bővítésével a felnőttek, míg a játszószobát, beltéri játszóteret és X-box szobát magába foglaló gyerekvilág kialakításával a legkisebbek és a kamaszok kedvében igyekszik járni a szálloda.
 

A szálloda beruházási projekt idén, várhatóan 2014. augusztus 31-én zárul.

 

 

Cikkajánló