Lajos bácsit köszöntjük születésnapján

Thuróczy Lajos, tiszteletbeli elnökünk ma 89 éves lett. Az ilyen szép kort megélt emberek ritkán élnek aktív társadalmi életet, de Lajos bácsi életkorát meghazudtoló módon különösen mozgalmas évet zárt.

Szerző:
MTSZ
Fotó:
Burger Barna
Gulyás Attila
Kunos Gábor
2014. augusztus 28.

Thuróczy Lajos, tiszteletbeli elnökünk ma 89 éves lett. Az ilyen szép kort megélt emberek ritkán élnek aktív társadalmi életet, de Lajos bácsi életkorát meghazudtoló módon különösen mozgalmas évet zárt.

2013 nyarán Dobogókőn az MTSZ tiszteletbeli elnöke a miniszterelnökkel találkozott. Orbán Viktor akkor jelentette be, hogy a jövőben a magyar kormányzat eltökélt szándéka a hazai természetjárás fejlesztése. Thuróczy Lajos megköszönte a szép szavakat, de hozzátette, hogy szép ígéreteket már sokat hallott hosszú élete során, mostmár igazán szeretné, ha megtörténnének az első valódi lépések.

 

 

A kormány és a Természetjáró Szövetség együttműködésének bejelentése Dobogókőn

 

Az elmúlt évben Lajos bácsi turistaházak és más turistalétesítmények átadásának során vehetett részt és maga is látta, elismerte, hogy szerencsére a Dobogókőn hallott szavak nemcsak ígéretek voltak, valóban elkezdődött a magyar természetjárás fellendülése.

 

Persze nemcsak az átadóünnepségeken vett részt Thuróczy Lajos, hanem az MTSZ elnökével, Győri Tamás Józseffel a munkálatok alakulását és a már átadott turistalétesítmények sorsát is követte. Erről készítettünk tavasszal egy filmet.

 

<p><a href="http://vimeo.com/99510718">TURISTATAVASZ 2014.</a> from <a href="http://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Isten éltesse Lajos bácsit egészségben, boldogságban. Köszönjük, hogy még most is ilyen sokat tesz a magyar természetjárásért. Bízunk abban, hogy a jövőben is nagyon sok avatóünnepségen láthatjuk majd a hazai turistaélet jeles képviselőjét.

 

Thuróczy Lajosról a közelmúltban portrét is készítettünk:

 

<p><a href="http://vimeo.com/96486346">Portré - Thuróczy Lajos</a> from <a href="http://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Korábbi cikkeink:
Tavaly így ünnepeltük Lajos bácsi születésnapját
Az első lépést már megtettük

Cikkajánló