Lezárások a Pilisi Parkerdőnél

Ha a parkerdő területére tervezel kirándulást, cikkünkből tájékozódhatsz a korlátozásokról.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Lánczi Péter/ TM
Wikipedia
2016. szeptember 16.

Ha a parkerdő területére tervezel kirándulást, cikkünkből tájékozódhatsz a korlátozásokról.

A Pilisszentkereszti Erdészet megkezdte a Pilis-oldalban a jégkár felszámolásával kapcsolatos fakitermelési munkálatokat. A vegetációs időben történő termelés a hatóság engedélyével történik.


A Pilisszentkereszt 6 B erdőrészlet, az ún. a Kecske-oldal, nevéhez méltóan nagyon meredek terület, a közelítést kötélpályával, lóval, LKT-val végzik.

 

 

A munkálatok a Vaskapu-völgyben haladó P+ turistautat is érintik. A balesetveszély elkerülése érdekében az utat időszakosan elterelik: hétköznapokon 7-15 óra között a Mária-pad és a Pilis-tetői aszfaltút közötti szakasz nem látogatható. Kerülni a Z turistajelzésen a Két-bükkfa-nyereg felé lehet. A kirándulókat a helyszínen kihelyezett táblák is tájékoztatják az időszakos terelésről.
 

A térképhez kattints ide!

 

A Budakeszi és a Valkói Erdészet területén is látogatási korlátozást vezetnek be, ezeken a helyszíneken a szarvasbőgést és a biztonságos vadászatot zavaró, erős emberi jelenlétet tapasztaltak. Az alábbi térképeken a pirossal jelölt területek a turistautak kivételével nem látogathatók szeptember 16 és 25. között.

 

 

 

Cikkajánló