Keresés eredménye

Szavazz Magyarország legszebb erdejére!

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezúttal a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. helyszíneit és természeti értékeit ismerhetjük meg.

2023.04.17.

Szerinted melyik legyen az ország legszebb erdeje?

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezúttal a Gemenc Zrt. helyszíneit és természeti értékeit ismerhetjük meg.

2023.04.13.

Tavaszi erdő finomsága: medvehagymás receptek

Pár éve elég trendi lett, és nem tudjuk, ki hogy van vele, de nekünk nagyon bejön ez a karakteres ízű, fokhagyma-snidling kombóra emlékeztető erdei vadzöldség. Három gyorsan elkészíthető medvehagymás receptet megosztunk veletek, amit többször teszteltünk, és nagyon megszerettük.

2023.04.08.

Szavazz az ország legszebb erdejére!

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezen a héten az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. helyszínei kerülnek fókuszba.

2023.04.04.

Ma van az erdők világnapja

Az erdők világszerte hozzávetőleg 2,5 milliárd embernek biztosítanak bevételt és munkát – írja az ENSZ tanulmánya, amely az Erdők Nemzetközi Napjára készült.

2023.03.21.

Te is szavazhatsz Magyarország legszebb erdejére

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezúttal az Ipoly Erdő Zrt. helyszíneit, természeti értékeit ismerhetjük meg.

2023.03.17.

Keresik Magyarország legszebb erdejét

Az Agrárminisztérium sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezúttal a Nyírség erdei kerülnek a fókuszba, és a NYÍRERDŐ Zrt. helyszíneit, természeti értékeit ismerhetjük meg.

2023.03.07.

Szuper erdei ösvények és kirándulások tél végi fásultság ellen – Hétvégi programajánló

A tél végi természetben sokkal több élet lüktet, mint gondolnánk. Enyhébb napokon nemcsak a virágzó növények, de a madarak is ízelítőt adnak „tavaszi” formájukból. Érdemes hát bakancsot húzni! Február utolsó hétvégéjére olyan könnyű túrákat gyűjtöttünk össze, amelyek bővelkednek látnivalókban, és ahonnan a panorámák is gyönyörűek.

2023.02.20.

Most szavazhatsz Magyarország legszebb erdejére

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezúttal a Kiskunság erdei kerülnek a fókuszba, és a KEFAG Zrt. helyszíneit, természeti értékeit ismerhetjük meg.

2023.02.20.

Szavazz Magyarország legszebb erdejére!

Az Agrárminisztérium február 11-én indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat, eredményeiket, kirándulóhelyeiket és programjaikat. Minden erdőgazdaság bemutatásával egyidejűleg nyolc kapcsolódó helyszínt is ajánlanak, amelyekre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni.

2023.02.14.

​Ezért életveszélyes a felázott erdő

A január 21-22-i hétvégére sokan a nagy hótakaróban tett kirándulás miatt emlékezhetnek, hiszen az előző napokban érkezett havazás tömegeket csábított a hegyekbe. Azonban a Bükk és a Mátra erdőségében a terület jelentős részét kezelő erdőgazdaság szerint a felázott talajból kiforduló fák miatt veszélyessé vált a túrázás, a hatóságok pedig hasonló okokból utakat is lezártak. Cikkünkben azt vizsgáljuk meg, hogyan alakult ki ez a helyzet.

2023.02.03.

Téli erdők pompás, tűzpiros csészéi

Az erdőjáró és a gombákat szerető emberek nagy örömére hidegben is megmutatja magát. A téli erdők üde színfoltja, amilyen pici, olyan feltűnő jelenség, és élénkpiros csészéivel szépen mutat a mohás, dérlepte, korhadó faágakon is.

2022.12.21.

A téli erdőben sokkal több élet van, mint gondolnád

Börzsöny, Királyrét, egy csípős, téli hétköznap. A levegő hőmérséklete nulla fok körül van, a pataké alig több valamivel. Szállingózik a hó, minden csendes és mozdulatlan. Ez utóbbi azonban csak látszólagos, ha alaposabban körülnézünk, rájövünk, hogy sokkal több élet lüktet az erdőben, mint ahogy azt első pillantásra gondolnánk.

2022.12.08.