Lombok között sétálhatsz a kaszói erdőben

Lombkorona-tanösvényt építettek ki Kaszón: a létesítmény 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan kanyarog a fák ágai között.

Szerző:
erdeiprogramok.hu/MTI
Fotó:
Gulyás Attila
erdeiprogramok.hu
2017. május 11.

Lombkorona-tanösvényt építettek ki Kaszón: a létesítmény 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan kanyarog a fák ágai között.

 

A Kaszó Zrt. a Madarak és fák napja alkalmából adta át a tanösvényt, amelyen a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágával, az erdész és a vadász munkájával, a madár-, a denevér- és a fafajokkal. Az ismeretterjesztést a fel- és lejárókon, a sétányon és a pihenőhelyeken elhelyezett interaktív táblák segítik.

 

 


A Hent László építész tervei szerint 200 köbméter faanyag felhasználásával készült, 124 méter hosszú hídszerkezet a település központjától mintegy 450 méterre található. A tájba illő tanösvénybe pihenőket, függőhídelemet, valamint egy „láthatatlan” lest is beépítettek, ahonnan a vadakat lehet megfigyelni.

 


Az állami erdőgazdaságok között jelenleg csak a Gyulaj Zrt.-nek van lombkoronába vezető tanösvénye, emellett az érdeklődők Makón és Gyomaendrődön ismerkedhetnek hasonló módon az élővilággal.

 

 


A helyi erdőgazdaság célja, hogy egy folyamatosan épülő, fejlődő kirándulóközpontot hozzanak létre, ezért az új létesítmény a már meglévő Öregerdő tanösvénnyel is összekapcsolódik. Az új attrakció 50 millió forintból készült el.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Reflektorfényben a madarak a vadasparkban

Nyár elejére elkészül a Jane Goodall tanösvény

Megújult a kisvátyoni tanösvény

 

Cikkajánló