Magyar fotós tarolt a nemzetközi pályázaton

Kudich Zsolt magyar természetfotós „Repülő kócsagok” című fotóját tartotta legjobbnak a nemzetközi Big Picture pályázat zsűrije. A képet több mint 6000 mű közül választották ki.

Szerző:
Greenfo
Fotó:
Kudich Zsolt
2015. július 6.

Kudich Zsolt magyar természetfotós „Repülő kócsagok” című fotóját tartotta legjobbnak a nemzetközi Big Picture pályázat zsűrije. A képet több mint 6000 mű közül választották ki.

Kudich Zsolt magyar fotós képét választotta 2015. legkiválóbb természetfotójának a Kaliforniai Tudományos Múzeum (California Academy of Sciences) által szervezett Big Picture pályázat zsűrije. A neves tudományos intézmény fotópályázatára 69 országból több mint 6000 képet neveztek.


A díjazott képek bolygónk gazdag és változatos élővilágát mutatják be, ezzel is inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk környezetünk fenntarthatóságára. A második alkalommal megrendezett 10 000 USD összdíjazású természetfotó pályázat legsikeresebb képeiből 2015. július 31-én kiállítás is nyílik a San Francisico-i székhelyű intézményben.

 

Kudich Zsolt: Repülő kócsagok


A nagydíjas kép Kudich Zsolt budapesti fotográfus „Repülő kócsagok” című fotója. A különleges hangulatú felvétel Magyarországon a gemenci ártéri erdőben készült és egy csapat nagy kócsagot ábrázol. A neves nemzetközi szakértőkből álló zsűri elnöke, Suzi Eszterhas elmondta: „A zsűrit megragadta a magyar fotográfus alkotása. Olyan, mint egy festmény: hangulatos, elegáns, egyszerűen gyönyörű. Ez egy olyan kép, amiről nem tudod levenni a szemed.”


A nagydíjon kívül még további 6 kategóriában osztott ki díjakat a zsűri és külön elismerést kaptak a legjobb ifjú fotósok is. A zsűri tagja volt Art Wolfe, a világ egyik legismertebb természetfotósa mellett Sophie Stafford, a BBC Wildlife nemzetközi képszerkesztője és Kathy Moran, a National Geographic természetfotósa is.

Kudich Zsolt elmondta, hogy a díjnyertes kép része Zsirmon Rékával közösen készített Duna-menti Nemzeti Parkokat bemutató fotósorozatuknak, amelyben 8 európai ország nemzeti parkjainak szakmai segítségével dokumentálják a Duna megmaradt utolsó természetes ártereinek, folyószakaszainak és folyó menti területeinek természeti értékeit.

 

A pályázat hivatalos oldala: bigpicturecompetition.org

 

Kudich Zsolt oldala: www.kudich.hu

Cikkajánló