Magyar serpák?

Egyre népszerűbb a hazai teherhordó verseny.
Idén a Turista Magazin egyik szerkesztője is nekivág az Eged-hegynek.

Szerző:
DBS - forrás: teambuilding.hu
Fotó:
teambuilding.hu
2013. szeptember 4.

Egyre népszerűbb a hazai teherhordó verseny.
Idén a Turista Magazin egyik szerkesztője is nekivág az Eged-hegynek.

Hazánk egyetlen teherhordó versenye az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a különleges outdoor sportokat kedvelők körében, annak ellenére hogy hazánk földrajzi adottságai révén, az egy főre jutó serpák száma igen alacsony. A száraz tények ellenére az Eged-hegyen zajló versenyre minden évben több tucat benevezést regisztrálnak és már nem csak hazai, de külföldi versenyzők is részt vettek a teherhordó versenyen Egerben, sőt a sportágban nagy tapasztalattal rendelkező szlovák versenyzők rendre jól szerepelnek nálunk. 

 

Hasznos információk

o GPS koordináták:

GPS: 47°54’56”É 20°24’11”K

 

PROGRAM:
8.00-10.00 óra- Helyszíni nevezés
11.00 Sherpa manó rajt
12.00 Sherpa Rally és Sherpa Váltó rajt
14.00 Eredményhírdetés

A férfiaknak 60 kg súlyt cipelve kell tejesíteni a 4 km-es távot és a 300 méter szintkülönbséget. A fából készült keretbe rögzített téglákat a szervezők biztosítják a versenyzőknek és háton kell felvinniük a hegyre. A hölgyeknek maguknak kell gondoskodniuk hátizsákról és pillepalackokról, amelyekben 20 kg vizzel kell a lehető leggyorsabban célba érniük.

 

Magazinunk vezető-szerkesztője, Benecz "Paraferee" Ferenc idén próbára teszi fizikai teljesítőképességét és belekóstol a serpák életébe.

 

Paraferee: Hatalmas kihívás elé nézek, miután eddig a legnehezebb teher amit hátamon vittem kb 30 kg volt, igaz az hátizsákban. Az izgalmam tovább növeli, hogy igazi edzés nélkül várom a rajtot. Felkészülésnek nevezhető talán, hogy az augusztusban magashegyi túrán kifejezetten nem figyeltem pakolás közben a grammokat, és az utóbbi napokban már esténként futok és súlyzókkal nehezített guggolásokat végzek. De természetesen ezektől nem várok csodát. A cél a tisztes teljesítés.A verseny szervezői külön kiemelik, hogy maximális biztonságra törekednek, így aki ilyen körülmények között szeretné tesztelni teherbírását és nem ijed meg a teljesítendő feltételektől legyen szeptember 14-én, szombaton 8 órakor a Kiseged-dűlőben, az Egert Noszvajjal összekötő út mellett!

Cikkajánló