Varázslatos kis lények jelentek meg az erdőben

David M Bird ágakból, makkból és tobozból készült figurái erdei állatokkal körülvéve aranyos történeteket mesélnek el.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
David M. Bird
2023. június 15.

David M Bird ágakból, makkból és tobozból készült figurái erdei állatokkal körülvéve aranyos történeteket mesélnek el.

A Rhode Island-i férfi kedves alkotásaival hódította meg a közösségi média népét. David előzőleg a Legónak és a Hasbrónak dolgozott, mint játéktervező, így a vizuális történetmesélés a kisujjában van. Ma szabadúszó designerként és illusztrátorként tevékenykedik, mellette pedig a természetben megtalálható anyagokból figurákat készít, amelyeket aztán erdei állatok társaságában fotóz le.

A képek báját az adja, hogy mind egy-egy kis történetet mesélnek el, melynek a gyanútlan madarak vagy mókusok is a szereplőivé válnak.

Ahhoz, hogy David jó képeket tudjon készíteni, nem kevés türelemre van szükség. Először egy rajzot készít az elképzeléséről, majd az alapján megalkotja a makkemberkéket és a hozzájuk tartozó díszleteket, kihelyezi őket a szabadba, és többnyire vár. Elmondása szerint mostanában sokszor a háza közelében teszi ezt, fog egy csésze teát, és bentről figyeli, amíg az állatok megközelítik a kis installációkat.

Ehhez persze azt is tudnia kell, merrefelé mozgolódnak a mókusok és a madarak, ismernie kell a szokásaikat, és hogy milyen eleséget szeretnek, mert sokszor azzal a legkönnyebb odacsábítani őket. Az alábbi videóban a figurák és a képek elkészítésének a folyamatába nyerhetsz bepillantást:

David M Bird munkásságát követheted Facebookon és Instagramon, a YouTube-csatornáját pedig ide kattintva találod.

Cikkajánló