Másfélezer szállóvendég a Som-hegyi Turistaházban

A 2013 őszén átadott Som-hegyi Turistaház üzemeltetési tapasztalatai visszaigazolták a beruházást: a kirándulók és kikapcsolódni vágyók keresik és szeretik a jó minőségű és olcsó turisztikai szállásokat.

Szerző:
forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2014. augusztus 1.

A 2013 őszén átadott Som-hegyi Turistaház üzemeltetési tapasztalatai visszaigazolták a beruházást: a kirándulók és kikapcsolódni vágyók keresik és szeretik a jó minőségű és olcsó turisztikai szállásokat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. turistaház-felújítási programja keretében elsőként átadott Som-hegyi Turistaházban a tavaly őszi megnyitástól mostanáig közel 1500 vendégéjszakát töltöttek el a természetjárók, ami havi 150-200 vendégéjszakát jelent.

Az üzemeltető Pilisi Parkerdő Zrt. tapasztalatai szerint a vendégek nagyon pozitívan értékelik az igényes kivitelezésű, de alacsony árfekvésű turistaházat, a számok és a visszajelzések alapján egyértelműen van belföldi turisztikai kereslet erre a szállástípusra. A Som-hegyi Turistaházat főképp kisgyermekes családok és ötven év felettiek választják, de növekszik a vállalati és családi rendezvények száma is, valamint nyári időszakban a táborozók kötik le a szálláskapacitás nagy részét. Az ausztriai fogadók minőségét képviselő turistaház működésének kilenc hónapja során máris visszatérő törzsvendégeket toborzott, tavasszal pedig egy ötvenedik házassági évforduló helyszínéül is szolgált.

 



A Pilisi Parkerdő Zrt. 2013-14-ben több mint 200 millió forintos beruházással négy klasszikus turista szálláshelyet újított fel és bővített ki, köztük a saját üzemeltetésű, Pilisszentkereszt közelében, csodás környezetben található Som-hegyi Turistaházat. A nettó 70 millió forintos beruházás során többek között az épület teljes tetőszerkezetét felújították, kicserélték a nyílászárókat és gondoskodtak a szennyvízkezelésről. Jelentősen megnövekedett a szálláshely befogadóképessége is, a meglévő földszintiek mellett a tetőtérben két kisebb szobát, valamint matracszállást hoztak létre, a táborozókat pedig különálló vizesblokk szolgálja ki.
 

Korábbi cikkeink:

Megújult a Som-hegyi Turistaház a Pilisben
Orbán Viktor beszéde a Som-hegyi Turistaház átadásán

Cikkajánló