Hírek

Másodszor is virágoznak a gesztenyefák Tatán

Ha mostanában a tatai Fényes-fürdő felé vezető gesztenyefasoron jársz, érdekes jelenségnek lehetsz szemtanúja.

Szerző:
Kemma
Fotó:
123rf.com
2018. szeptember 11.

Ha mostanában a tatai Fényes-fürdő felé vezető gesztenyefasoron jársz, érdekes jelenségnek lehetsz szemtanúja.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy a gesztenyék rendszerint nem ősszel virágoznak. Inkább június-július környékén, és a felmelegedés miatt az utóbbi években egyre korábban eldobják a szirmokat.

 


Az viszont sem évtizedekkel ezelőtt, sem pedig mostanában nem volt jellemző, hogy az ősz legelső hónapjában másodszor is virágot bontsanak. Márpedig a napokban ez ismét megtörtént - írja a kemma.hu. Egy biztos: ezekből gesztenye már nem lesz.

 


A jelenség előfordul időnként, de nem ismétlődik minden évben. Azt nem lehet tudni, hogy meddig lesznek láthatók a virágok, de ha arra jársz és megörökíted a látványt, ne habozz elküldeni a fotót a szerkesztoseg@turistamagazin.hu ímélcímre.

 

Tatán egyébként sem lehet unatkozni. A Fényes tanösvényt végigjárva a Fényes-források vidékének természeti látnivalóival ismerkedhetsz meg, a tatai vár és a műromokkal díszített angolpark természetesen kihagyhatatlan, és ha egy rendhagyó kirándulásra vágysz, egy régi vízimalom, egy izgalmas kilátó és a különös hangulatú Kálvária-domb is rád vár.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ahová a királyok is lazítani jártak - Tata

Tornyok Tata tetején

Tavaszi virágzás télen

Cikkajánló