Keresés eredménye

Vöröslik a táj a pipacsoktól

Nincsen nyár pipacs nélkül. A májustól augusztusig virágzó lángvörös vadvirág sokunk kedvence, és hálás fotótéma. Összeszedtünk nektek egy csokorra való gyönyörű pipacsos képet, hogy ti is gyönyörködhessetek bennük.

2023.06.19.

Azáleás-völgy – Tündérkert Zalában

Májusban az ország néhány pontján ugrásszerűen megnő a virágokat szerető látogatók száma. Ilyenkor pompáznak ugyanis a gyönyörű rododendronok. A virágzó cserjék kivételes látványában mi ezúttal a zalaegerszegi Azáleás-völgyben gyönyörködtünk.

2023.05.10.

Bánáti bazsarózsa, a Mecsek tavaszi dísze

A Kárpát-medence bennszülött növényfajainak csak igen kis részéről mondható el, hogy a kimagasló botanikai érték mellett hatalmas méretű, látványos virággal is büszkélkednek. A Hosszúhetény környékén helyenként valóságos mezőket alkotó bánáti bazsarózsa közéjük tartozik, a horvátországi állományának kipusztulása azonban hangosan üzeni: vigyáznunk kell rá.

2023.05.09.

Virágba borultak a hortobágyi szikpadkák

A szikes puszták jellegzetessége a kisebb-nagyobb talajszintkülönbség, a szikpadka. Bár e felszíni formák közti szintkülönbség igen kicsi, mégis sok körülmény változik, ami a szikesek fajgazdagságának egyik fontos tényezője.

2023.04.25.

Már virágzik a nyári tőzike

Nem csalás, nem ámítás: hiába „nyári”, jellemzően április második felében bont szirmot. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy első pillantásra kiköpött olyan, mint tavaszi „kistestvére”.

2023.04.21.

Virágoznak a vadon élő orchideák

Az agárkosbor mediterrán származású, közép-európai faj, leginkább az ország nyugati részén és középhegységeinkben fordul elő. Most, áprilisban kezdi ontani bíborszínű virágait.

2023.04.18.