Medvét fotóztak Ózdon

A felvételeket vadászok készítették február 12-én este. Feltételezhetően egy két mázsa körüli hím példány szerepel rajtuk.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Kovács Zoltán
2022. február 18.

A felvételeket vadászok készítették február 12-én este. Feltételezhetően egy két mázsa körüli hím példány szerepel rajtuk.

„Esti vendég Szentsimon-Susa gerincén (Ózd). Vendégvadászom fotózta. Kucu helyett maci jött” – írta Kovács Zoltán, az Ózdi II. Rákóczi Ferenc Vadásztársaság hivatásos vadásza a Facebookon a vasárnap megosztott képekhez, amelyeken jól kivehetően egy medve szerepel. Értesülései szerint másnap délután már a Hangonyi-tó mögött, Vermes területrészen észlelték az állatot, ami a szomszédos vadászterület szíve.

Nem ez lehetett az első alkalom, hogy errefelé látták a medvét: a hangonyi vadászterület erdőőre már december 23-án posztolt a közösségi oldalán egy találkozásról, melynek alkalmával az állat két lábra állt előtte. Kovács Zoltán a Turista Magazinnak elmondta, hogy erdélyi vadászbarátaival a képeket elemezve úgy vélik, egy két mázsa körüli hím egyedről van szó. Medvenyomokat, lekapart fákat egyébként már tavaly ősszel és két éve is találtak a területen, és volt már, hogy egy Sajón átúszó példányt láttak egy buszról Sajópüspökiben.

Cikkajánló