Evés közben akarta lefotózni a medvét a turista

A túrázó Zakopane környékén járt, és letért az ösvényről, hogy megörökíthesse a táplálkozó állatot. Az nem vette jó néven a próbálkozást.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
Forrás:
magas-tatra.info
2021. október 26.

A túrázó Zakopane környékén járt, és letért az ösvényről, hogy megörökíthesse a táplálkozó állatot. Az nem vette jó néven a próbálkozást.

A 72 éves férfi a Chochołowi-völgyben túrázott, amikor észrevette a medvét, és a jelzett turistaútról bement az erdőbe, hogy közelebb kerüljön hozzá. A médiában először megjelent hírek szerint szelfit akart készíteni a medvével, de mint később kiderült, csak „szimplán” lencsevégre szerette volna kapni az állatot. Ezzel valószínűleg meglepte és provokálta a táplálkozó medvét, ami támadásnak érzékelte a közeledést, ezért rávetette magát.

Az eset október 21-én, csütörtök délután történt. A férfit a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) hegyimentői szállították kórházba, a combján és a sípcsontján vágott és szúrt sebekkel. „A Tátrai Nemzeti Park természetvédelmi szakemberei felhívják a figyelmet arra, hogy a Tátrában a medvék nem vadásznak emberre. Az ember által meglepett állat azonban fenyegetve érezheti magát, és önvédelemből támadhat” – írja az eset nyomán a magas-tatra.info.

Természetesen, ha túrázás közben medvére leszünk figyelmesek, semmiképp ne közelítsük meg. Hogy mi a teendő, ha medvével találjuk szembe magunkat az erdőben, arról itt olvashatsz bővebben.

Cikkajánló