Még klasszabb lesz a borsi Rákóczi-kastély

Rákóczi Ferenc szülőhelyén az egyik legizgalmasabb tárlatot rendezték be, amit kastélyban valaha láttunk, nemsokára pedig tovább szépül az épület környezete.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Magócsi Márton
Forrás:
turizmus.com
2022. január 20.

Rákóczi Ferenc szülőhelyén az egyik legizgalmasabb tárlatot rendezték be, amit kastélyban valaha láttunk, nemsokára pedig tovább szépül az épület környezete.

A kastélyban nyáron nyílt meg egy vadiúj kiállítás, amit nemrégiben mi is meglátogattunk, és nem bántuk meg, ez bizonyult ugyanis a tavalyi év egyik legszuperebb kastélyos élményének. A tárlatot a MOME kreatív csapata tervezte, rendkívül látványos és interaktív lett. Mindenképp ajánljuk a meglátogatását annak, aki a Zemplén környékén jár, hamarosan pedig még érdemesebb lesz eljönni ide, mert további fejlesztéseket terveznek.

A kastélynak korábban igencsak mostoha sors jutott, és nagyon lepusztult állapotba került. 2018-tól kezdve magyar kormányzati támogatásokból újították fel, létesült benne szálloda, étterem, szabadulószoba, virtuálisvalóság-játék és körpanoráma-vetítő. Már ottjártunkkor is rebesgették, mi mindent szeretnének létrehozni a kastély közvetlen közelében, most azonban úgy tűnik, a fejlesztések egy 2022-es uniós támogatásnak köszönhetően meg is fognak valósulni. Teljes terület- és tájrendezést terveznek, szeretnék rehabilitálni az épület melletti tavat, tematikus játszóteret hoznak létre. A továbbiakhoz még több forrásra lenne szükség: fürdőházat létesítenének a kastély melletti vizesárok fölött és úszómedencét is kialakítanának.

Március 27-én, Rákóczi fejedelem születésnapján zarándokvonat indul Budapestről a kastélyhoz, ahol programokkal várják az érdeklődőket, részben a fiatalokra, gyerekekre fókuszálva. Emellett már zajlik a nyári programok előkészítése is.

Cikkajánló