Keresés eredménye

Három nap a magasban: a Kis-Fátra gerinctúrája

Túráztál már az erdőhatár fölött napokig? Ha nem, van egy ötletünk: ezúttal Szlovákia és a Kárpátok talán legkompaktabb magashegyi gerinctúra-útvonalát, az ideális hosszúságú, kényelmesen teljesíthető Kis-Fátra gerinctúrát mutatjuk be a Természetjáró kínálatából.

2023.06.01.

Szurdoktúra a Szádelői-völgyben

A magyar–szlovák határtól néhány kilométerre egy igen látványos, kirándulásra csábító szurdokot találunk. Vadregényes kanyon, változatos sziklaalakzatok, virágos rétek és festői kilátások várnak ránk Szádelő völgyében. Érdemes egy egész napot rászánni a felfedezésére, ha Észak-Magyarországon vagy Aggtelek környékén járunk.

2023.05.22.

A Nagy-Fátra esszenciája

A Nagy-Fátrában megvan minden, amit egy kárpáti magashegységtől vár az ember. Óriási, valóban háborítatlan erdőbirodalma, a vadon fölé méltóságteljesen emelkedő, havasi főgerince és éles mészkőszirtjei ezerarcú, mozaikos tájat építenek fel. A Természetjáró kínálatában szereplő, az Ostrá és a Tlstá sziklapiramisaira vezető túra a hegység legizgalmasabb útvonala.

2023.05.15.

A Kárpátok egyik legizgalmasabb túraterepe

Egy igazi különlegességet húzunk elő a Természetjáró szlovákiai túrakínálatából. Az egész Kárpátok legkülönlegesebb sziklaformáit tartogatja a Szulyói-hegység, ahol csúcsos kősüvegekkel „összeolvadt” várromot is meghódíthatunk, és a kalandos kialakítású turistaút családdal is járható.

2023.05.09.

Divény ódon falai egy rebellis főúrról is regélnek

A viharos történelemmel bíró vár egykori ura finoman szólva is öntörvényű volt: sokakkal perben állt, a császárnak sem engedelmeskedett, számtalan rablóportyát indított, feleségét pedig egyszerűen kihajította a vár ablakán. Divény erősségét azonban nem csupán történelme, csodás látnivalói miatt is érdemes felkeresni.

2023.01.15.

Téli (idő)utazás a Kassai-hegyekben

A Kassai-hegyeknek a Kojsói-havas gyephavasában tetőző főgerince télen is ideális túraterep, köszönhetően a menedékházak sűrű láncolatának. Ráadásul egykoron nagy turistaélet zajlott itt, amelyet szintén érdemes megismerni.

2022.12.07.

A láncra vert Liptói-havasok

A lengyel–szlovák határon terpeszkedő Liptói-havasokra méltatlanul kevés figyelem jut a Magas-Tátra közelsége miatt, pedig van ott minden, amit egy magashegységi élményekre (is) vágyó turista kívánhat: 2000 méter feletti csúcsok, láncos kapaszkodókkal felszerelt, erőt és bátorságot próbáló gerincút, festői völgyekben megbúvó tengerszemek, kristálytiszta patakok.

2022.08.29.
Szlovákia legváltozatosabb szurdoktúrája családoknak lett kitalálva

Szlovákia legváltozatosabb szurdoktúrája családoknak lett kitalálva

Két látványos szurdok: létrás mászás, vízesés, búvópatak az elsőben, virágpompában úszó havasi rét felhőbe vesző fenyvesekkel és játszóteres étterem a túra közepén, végül egy újabb vízesés, működő vízimalom és két kilátóból is élvezhető szédítő mélység a másodikban. Mindezt egyben, a Kócs-hegység látványos körtúrájában.

Tovább

Idő ostromolta várfalak Torna felett

Aki szereti a különleges hangulatú várromokat, annak a felvidéki Torna várát érdemes felkeresnie. A magyar-szlovák határtól mindössze négy kilométerre, Torna községtől északi irányban, immár 700 éve dacol az idővel egy mészkőhegy kúpján. Ha felkapaszkodunk a gerincen, tekintélyes méretű falmaradványokat és gyönyörű körpanorámát kapunk kárpótlásul fáradozásainkért.

2022.08.03.