Megérkezett az BP Fatár bővített verziója

Elstartolt az BP Fatár legújabb verziója, amely több mint 100 budapesti nevezetes fával, valamint 38 fővárosi helyi védettségű területtel gazdagodott.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock
2020. július 20.

Elstartolt az BP Fatár legújabb verziója, amely több mint 100 budapesti nevezetes fával, valamint 38 fővárosi helyi védettségű területtel gazdagodott.

Az alkalmazás újdonsága, hogy Budapest kiemelt parkjai, azok minden fája, utcabútora, játszótere, ivókútja, kerti építménye mellett több mint 100 nevezetes fával és a fővárosi helyi védettségű területekkel bővült, hogy a felhasználók megismerhessék Budapest nevezetes fáinak történeteit és természeti kincseit. A nevezetes fákat külön piktogram jelöli, és az applikáció fakataszter keresőjével könnyen fellelhetőek.

Az ingyenesen letölthető nyilvános fa- és parkkataszter segítségével a budapestiek ezen kívül közreműködhetnek a főváros zöldfelületeinek megóvásában és fejlesztésében. A BP Fatár ugyanis hibabejelentő alkalmazásként is funkcionál, hiszen az adatok és képi információk mellett a használó bejelentést tehet a fenntartó felé, amennyiben valamilyen problémát észlel például egy adott fával kapcsolatban. A FŐKERT fejlesztésében és a főváros támogatásával megvalósuló kataszter emellett térképes felülettel segíti az eligazodást és a tudatos parkhasználatot.

A BP Fatár azonban ezzel az új verzióval még egyáltalán nincs kész, az adatfrissítések folyamatosan zajlanak. A távlati tervek között szerepel, hogy a nevezetes fák mellett a nevezetes parkokkal és történeteikkel, illetve azokhoz köthető kultúrtörténeti értékekkel is kibővítsék az applikáció tartalmát.

Forrás: fokert.hu

Cikkajánló