​Meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

Három kategóriában várják a professzionális, valamint az amatőr fotósok felvételeit október 10-ig.

Szerző:
MTI
Fotó:
Makovics Kornél
2022. augusztus 27.

Három kategóriában várják a professzionális, valamint az amatőr fotósok felvételeit október 10-ig.

A négy évvel ezelőtt indított kezdeményezés céljai változatlanok: a pályázat amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre. A kiírás szerint három kategóriában lehet pályázni.

  1. A Természet és táj kategóriában Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket lehet beküldeni.
  2. Az Épített és tárgyi örökség kategóriában a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk modern épületeit, városrészeit, köztéri szobrait, középületek belső tereit díszítő alkotásokat vagy egyedi művészeti alkotásokat megörökítő egyedi és sorozatfelvételeket várnak.
  3. Az Életképek kategóriába a mindennapok büszkeségeit, apró emberi történeteket és pillanatokat, portrékat, városi és vidéki közösségek kulturális-, és sportéletét ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket lehet beküldeni.

A pályaműveket egy 5 tagú szakmai zsűri bírálja el, a kategóriagyőztesek díja ismét nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forint, a harmadik helyezetteket 300 ezer forint díjjal jutalmazzák.

A szakmai díjakon kívül internetes közönségszavazásra is sor kerül, a közönségdíjak értéke mindhárom kategóriában 1-1 millió forint. A fotópályázatot támogató partnerszervezetek - a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete - idén is különdíjakat fognak osztani.

A kiírás szerint pályázni 2021. október 19. óta készült fotókkal lehet a fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon október 10. éjfélig.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük, korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül. Egy kép nem szerepelhet több kategóriában, valamint nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is. Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan 2022 decemberében kerül sor.

Bővebb információk a pályázatról a fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon találhatók.Cikkajánló