Megszépül a körmendi Batthyány-kastély

A várkertben lévő egykori vadászlak felújításával és a színház épületének megújításával folytatódik a Batthyány-kastély felújítása Körmenden. 

Szerző:
MTI/TM
Fotó:
Batthyány Örökségközpont
2016. május 19.

A várkertben lévő egykori vadászlak felújításával és a színház épületének megújításával folytatódik a Batthyány-kastély felújítása Körmenden. 

 

Az 1884-ben épült vadászlak jelenleg nagyon leromlott állapotban van, ezért teljesen felújítják a műemléki épület homlokzatát, a tetőszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat és a gépészetet, valamint az akadálymentesítést is elvégzik. A funkcionális terek kialakításánál az elsődleges szempont, hogy a Batthyány-örökség természetvédelmi része bemutathatóvá váljék.

 A projekt része a vadászlakot övező kastélypark egy részének megújítása is, helyreállítják a környezetbe illeszkedő sétautakat és zöldterületeket is. Idén tovább folytatódhat a Batthyány Örökségközpontot és a színházat is magában foglaló kastélyszárny renoválása is. 2015-ben újították fel az egykori lovarda épületét, ahol turisztikai fogadóközpontot alakítottak ki. Most a színháztermen a sor. Augusztus közepéig újjáépítik a nézőteret és a színpadot, lecserélik az elavult fény- és hangtechnikát, korszerűsítik a színpadhoz tartozó szociális helyiséget, valamint a nézőtér fűtését, hűtését és szellőztetését. A színházterem így alkalmassá válik kisebb díszletigényű előadások bemutatására, filmvetítésekre, könnyűzenei koncertek, kisebb hangversenyek, valamint városi és iskolai rendezvények megtartására.

 

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

Nyolcszázmillió forint értékű felújítás indul a körmendi Batthyány-kastélyban

 

Cikkajánló