Megtelepedtek Pécs elhanyagolt kertjeiben a vaddisznók

Lakossági bejelentések érkeztek, ezért belterületi vadászati engedélyt adott ki a rendőrség.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
Pécs Aktuál
2023. július 17.

Lakossági bejelentések érkeztek, ezért belterületi vadászati engedélyt adott ki a rendőrség.

Az érintett területek a pécsi Nagydeindoli utca és a Középdeindol-hegyhát dűlő, ahol a vadak kárt okoztak a gyümölcsösökben. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint július 10-e és december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyeztek – számol be róla a Pécs Aktuál.

Aki a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú ingatlan, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan környékén jár, az mindenképpen fokozott figyelemmel közlekedjen. Az erdőközeli, elhanyagolt területekre mindenhol előszeretettel járnak be a vadak, ez ellen a legtöbbet megelőzéssel tehetünk. Az elszaporodott vadállomány időnként a városi utcákon is feltűnik. Legutóbb például a Rózsadombon sétálgattak vaddisznók.

Az állatokat érdemes elkerülni, mert (főként a malacokat vezető kocák) akár agresszívak is lehetnek. Ha összefutunk egy vaddisznóval, próbáljunk eltávolodni tőle, és semmiképp ne szorítsuk be olyan helyre, ahonnan csak úgy tud kijönni, ha szembefordul velünk.

Cikkajánló