Megújuló Természetjáró Kártya

Ebben az évben szeretnénk a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően rendezni a tagnyilvántartásunkat és a tagsági adatok kezelését, valamint pótolni az eddigi adminisztrációs hiányosságokat.

Szerző:
MTSZ
Fotó:
Gulyás Attila
2014. február 5.

Ebben az évben szeretnénk a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően rendezni a tagnyilvántartásunkat és a tagsági adatok kezelését, valamint pótolni az eddigi adminisztrációs hiányosságokat.

Ezért van szükség arra, hogy az adatkezeléshez felhatalmazást kapjunk minden érintettől az adatkezelést jóváhagyó nyilatkozatok összegyűjtésével, melynek kitöltésére jelen levelünkben Önt is felkérjük. Tehát minden tagunknak ki kell tölteni egy adatlapot és személyesen alá kell írni, hogy hozzájárul az adatkezeléshez. Praktikusan a tagadatok nyilvántartását a jövőben is összekapcsoljuk a Természetjáró Kártyaadatok kezelésével, a Magyar Természetjáró Szövetséghez való tartozást a jövőben is a Természetjáró Kártya fogja kifejezni.
 

Ugyanakkor ebben az évben szeretnénk továbbfejleszteni a Természetjáró Kártya rendszerét, több kedvezményt, több jogot és nagyobb presztízst biztosítva a kártyák birtokosainak; a bővülő kedvezményeket az „egyenkártyát” felváltó sokféle kártya is jelzi majd. Ezen a háttérben már régóta dolgozunk, most jutottunk el odáig, hogy erről széleskörű tájékoztatást nyújthassunk.

 


 

Ebben az éven minden újonnan kiadott kártya plasztikkártya lesz. Az „Ingyenes Alapkártya”, mely a tavalyi papírkártyákhoz hasonló kedvezményeket nyújt, és hasonló adattartalommal rendelkezik majd, tagságunk részére ingyenes lesz, ennek előállítási költségeit az MTSZ viseli. Ez a kártya csupán új arculatot és tartósabb alapanyagot kap.

 

A „Megszemélyesített Kártya”, tartalmazni fogja tulajdonosának a természetjárásban elért eredményeit (pl. ezüst fokozatú túrázó, OKT teljesítő stb.), jogosítványait (pl. jelzésfestés vezető, túravezető stb.). Ez a vonalkóddal is ellátott egyedi kártya külsejében is jelezi nagyobb súlyát. Kiállításáért egységesen 500 Ft előállítási díjat kérünk. Ilyen kártya azoknak lesz hasznos, akik pl. részt akarnak venni a Kék Túra jelzésfestésében, vagy pl. később szeretnék, ha kártyájuk „Bővített Kedvezménykártyaként” működhetne.
 

A „Bővített Kedvezménykártya” egy olyan „Megszemélyesített Kártya”, melyet beregisztrálunk az elfogadóhelyek rendszerébe is. Ennek díját kb. 2014 áprilisban tudjuk majd megmondani, mert várhatóan akkor látjuk majd, hogy pontosan milyen kedvezményeket tudunk mellé csatolni. Jelenleg több dolgot is szervezünk. Alapból pl. a turistaházak, kisvasutak lesznek várhatóan elfogadóhelyek, de biztosítást, MÁV kedvezményt stb. is szeretnénk a kártyához illeszteni. A bővített kedvezménykártya várhatóan - a kedvezmények mértéke szerint - tagjainknak néhány ezer forintos áron lesz elérhető. De természetesen a „Megszemélyesített Kártyát” kiváltóktól előállítási díjat már nem fogunk szedni, csak a regisztrációért kell majd fizetni.

 Az adatkezelési nyilatkozat (egyben Természetjáró Kártya igénylő lap) kitöltésére jelenleg papíron van lehetőség (a csatolt igénylőlap kinyomtatásával), február végétől pedig online internetes oldalon is. (Kérésre korlátozott számban nyomtatott igénylőlapokat is tudunk biztosítani, melyek átvehetők az MTSZ központjában (1075 Budapest, Károly körút 11. VII. emelet).
 

Tekintettel a változásokra és a szükséges technikai időre a 2013-as kártyák érvényességi idejét meghosszabbítjuk, azok 2014. február 28-ig érvényesek.
 

Győri Tamás József
MTSZ igazgató
 

Cikkajánló