Menetre kész a Mátra új libegője

Nemrég elkészült a Sás-tó és az Oxygén Adrenalin Park közötti libegő. Jelenleg a próbaüzem zajlik, az átadás jövő tavaszra várható. 

Szerző:
turizmus.com
Fotó:
facebook.com / Oxygén Adrenalin Park
2018. november 15.

Nemrég elkészült a Sás-tó és az Oxygén Adrenalin Park közötti libegő. Jelenleg a próbaüzem zajlik, az átadás jövő tavaszra várható. 

A Mátra új libegőjével Magyarország legmagasabban fekvő természetes tavától, a Sástó-tól a több mint ötszáz méter magasságban levő Oxygén Adrenalin Parkig juthatnak el az érdeklődők. A közel fél kilométeres távolságot alig tíz perc alatt tehetik majd meg a vendégek a kifeszített drótkötélpályán a kétszemélyes üléseken - írja a turizmus.com.

 

 

A lap arról is tájékoztat, hogy a munkát tavaly ősszel kezdték el, és a kivitelezést egy év alatt meg is valósították. Jelenleg a terheléses próbaüzemet végzik a szakemberek. Ezt követően pedig - várhatóan ez év végéig - a még szükséges engedélyeztetési eljárást is lefolytatják. Az új turisztikai attrakciót a tervek szerint jövő tavasszal adják át a nagyközönségnek.

 

A libegő korábban sífelvonóként működött az Alpokban, valamennyi alkatrészét bevizsgálták, és az összes forgó, görgő részt felújították, illetve kicserélték. A vasszerkezetet átröntgenezték, valamint az anyagvizsgálók a drótkötelet is ellenőrizték. A több mint 100 millió forintba kerülő fejlesztéstől a Mátrába érkező turisták számának további növekedését várják.

 

Az Oxygén Adrenalin Park a Facebook-oldalán tette közzé az alábbi videót:


 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Öt különleges hazai tó, ahová megéri elutazni

Neked melyik a kedvenc kilátód?

Cikkajánló