Minden kiderül az egyik legjobb túratervező appról

A Természetjáró oldal főszerkesztője tart egy élő online előadást június 14-én, azaz most vasárnap.

Szerző:
Turista Magazin
2020. június 10.

A Természetjáró oldal főszerkesztője tart egy élő online előadást június 14-én, azaz most vasárnap.

Ha érdekel egy szuper alkalmazás, amivel gyerekjáték kiválasztani a következő túrádat, és könnyű vele navigálni a terepen, vagy már használod is a Természetjáró appot, de vannak kérdéseid, vagy csak kíváncsi vagy pár praktikus trükkre, ez az online előadás neked való! A Természetjáró főszerkesztője június 14-én, azaz most vasárnap 13 órakor gyakorlati példákkal illusztrálva mutatja be a Magyarország digitális útikönyveként használható appot, amelyet már több mint 180 ezren töltöttetek le. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ide kattintva lehet jelentkezni.

A Természetjáró appba olyan praktikus funkciókat építettek be, mint az összes jelzett utat (a hálózatnak a rétegválasztóban való bekapcsolása után) megjelenítő turistatérkép, a túratervező, az útvonalrögzítő, az offline letöltés és navigáció lehetősége, az iránytű, a QR-kód-olvasó vagy a csúcskereső. A térkép ráadásul, mivel a folyamatosan fejlesztett közösségi rendszerre, az OpenStreetMap-re épül, nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát szinte bárhol - akár a Magas-Tátrában, vagy mondjuk Kenyában is - túrázhatunk vele.

Ehhez hasonló szolgáltatásokat más applikációk is nyújtanak; a Természetjáró igazi különlegessége abban rejlik, hogy egy kifejezetten az aktív kikapcsolódás híveire szabott, napi rendszerességgel bővülő Magyarország-útikönyvet is magába foglal.

Valójában a Magyar Természetjáró Szövetség által üzemeltetett Természetjáró.hu honlapon megtalálható tartalmak szerepelnek a katalógusában, ami jelenleg kb. 500 gyalogtúrát, több mint kétezer látnivalót, valamint majdnem 500, a túrázók szempontjából érdekes szálláshelyet jelent. Benne van az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel. A kínálat naponta bővül, és egyre több lesz a kerékpáros tartalom is.

Ha még nem lenne meg az ingyenes alkalmazás, ide kattintva tudod letölteni androidos telefonra, és ide kattintva Apple telefonra.

Cikkajánló