MTSZ 110 túrák: Daruvonulás-túra

A Bükki Vörös Meteor SE túráján a darumegfigyelés volt a középpontban. Ez a program is bekerült az MTSZ 110 emléktúrák sorába.

2023. november 30.

A Bükki Vörös Meteor SE túráján a darumegfigyelés volt a középpontban. Ez a program is bekerült az MTSZ 110 emléktúrák sorába.

2023. október 21-én a reggeli esőt követően 27 fővel gyülekeztünk 11 órakor az egri Volán pályaudvaron. Tiszabábolnáig utaztunk, ahonnan a Szélkiáltó tanösvény néhány jellegzetes állomását kerestük fel.

Tiszabábolna központjától kissé felhős, de kristálytiszta időben indultunk el daruvonulásos túránkra. Az első állomásunk a Kata-kerti lejáró volt, ahol egy nagy csoportképet készítettünk. Ezután a Nagyszék-lápa tanyát elhagyva a Fehérló csárdához mentünk. Itt egy régi fahidat is érintettünk. Innen a 81. sz. földvárnál lévő kilátót kerestük fel, amit az Agyagos-domb kilátója követett. Mindkét helyről csodás panorámában volt részünk.

Tovább folytatva utunkat az Agyagos-csatorna közelében lévő madármegfigyelő helyre tartottunk, ahol több mint egy órát töltöttünk el a madarak megfigyelésével. A leglátványosabb kétségkívül a darvak vonulása volt. Bő egy óra gyaloglás után már sötétben értünk vissza Tiszabábolnára.

Jakab Béla
elnök, Bükki Vörös Meteor SE


Cikkajánló