Ne gyújts tüzet az erdőkben!

Cikkünkben felsoroljuk, hogy hol lépett életbe tűzgyújtási tilalom a száraz, meleg, csapadékmentes időjárás és az utóbbi időben megszaporodott szabadtéri tüzek miatt.

Szerző:
termeszetjaro.hu
Fotó:
Artur Potosi
hobophoebe
Gulyás Attila
2014. március 27.

Cikkünkben felsoroljuk, hogy hol lépett életbe tűzgyújtási tilalom a száraz, meleg, csapadékmentes időjárás és az utóbbi időben megszaporodott szabadtéri tüzek miatt.

Több megyei kormányhivatal erdészeti igazgatósága a területükön fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

 

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

 

A tilalommal érintett területeken a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani, valamint tilos az égetés a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. Aki a tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.

 

Bács-Kiskun megye
Március 22-től a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Bács-Kiskun megye területén levő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre.

 


Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Tűzgyújtási tilalmat rendelt el március 12-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának igazgatója az egyre gyakoribb erdő-, avar- és parlagtüzek miatt - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.


A tájékoztatás szerint az erdőkben, fásításokban, valamint az erdő, illetve a fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, tilos a tűzgyújtás a megjelölt területen, még a kijelölt tűzrakó-helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, és megtiltották a parlag- és gazégetést is. 

 

Hajdú-Bihar megye
Március 21-től a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Hajdú-Bihar megye területén levő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre.

 

Heves megye

Március 11-én általános tűzgyújtási tilalmat hirdetett ki Heves megyében a Heves Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága. A tiltás a Heves megye területén található erdőkre és fásításokra, valamint az ezektől kétszáz méteren belüli területekre vonatkozik. 

 

Pest megye

Március 15-től a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Budapest területén lévő erdőkre illetve az erdők 200 méteres körzetére átmeneti időre tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Felhívják a kirándulók figyelmét, hogy március 15-től kezdődően átmeneti időre Budapest területén tilos a tűzgyújtás a kiépített tűzrakóhelyeken valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

 

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek, illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre 2014. március 12-étől általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.


Zala megye
Március 19-től a Veszptém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Zala megye - Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely - területén levő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre.

 

Cikkajánló