Ne szalaszd el megnézni Máté Bence páratlan kültéri fotókiállítását!

A budapestiek még ezen a héten, március 31-ig nézhetik meg a Szent István-bazilika előtti téren a legismertebb hazai természetfotós, Máté Bence grandiózus és különleges kiállítását. Aztán lebontják, és utazik tovább a tárlat az ország további hét nagyvárosába.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
2019. március 25.

A budapestiek még ezen a héten, március 31-ig nézhetik meg a Szent István-bazilika előtti téren a legismertebb hazai természetfotós, Máté Bence grandiózus és különleges kiállítását. Aztán lebontják, és utazik tovább a tárlat az ország további hét nagyvárosába.

Akik már látták, csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni Máté Bence márciusban megnyitott kültéri vándorkiállításáról. A hatalmas méretű, ultramodern paravánokon Bence 623 fotóját csodálhatjátok meg, és a legjobb, ha este mentek megnézni, ugyanis ekkor a képeket speciális, LED-fények világítják meg hátulról, így egy egészen különleges látványban lehet részetek. Az U alakú paravánok mindegyike más-más témát dolgoz fel a jelenkor természeti értékeiből, élőlényeiből, a képek között több nemzetközi díjat nyert alkotás is szerepel. A kiállítást természetesen mindenki ingyen megnézheti.

 

 


Bence célja ezzel a nem mindennapi produkcióval az, hogy közelebb vigye az emberekhez azt a sok csodát, ami a természetben még ma is jelen van, és ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelemre, és hogy a környezetünkben élő állatokat is jobban megismerjék. Céljai között szerepel a fiatalok edukációja is, és erre egy külön projektet hozott létre, Fajbook néven. Az „állatgyűjtő” verseny célja, hogy minél több vadon élő állatfajról készítsenek fotókat a versenyzők, amit aztán a rendszerbe feltöltve a régi matricás album mintájára gyűjthetnek, amikért pontok járnak. A képek művészi minősége ezúttal nem számít, a lényeg, hogy a versenyben megadott 700 fajból minél többet összegyűjtsenek.

 

Máté Bence szemerkélő esőben nyitotta meg március 13-án a Szent István téren felállított egyedülálló kültéri fotókiállítását

 

Máté Bence kültéri vándorkiállítását a budapesti Szent István térről április elsején bontják el és viszik tovább az ország hét másik nagyvárosába. A következő Debrecen lesz, majd Gödöllő, Eger, Keszthely, Szeged, Győr és Miskolc következik, és mindenhol egy hónapig lehet majd ingyenesen megnézni a tárlatot.

 

A kiállításhoz kapcsolódva minden városban egy izgalmas előadást is tart majd Bence, amin szórakoztató történeteket fog mesélni munkásságáról, megtudhatjuk hogyan lett a pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, aki a „láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán. A budapesti előadásra, amit a Budapesti Kongresszusi Központban fog tartani március 31-én, még van pár szabad hely, úgyhogy ha kíváncsi vagy Bence és képeinek történetére, akkor minél előbb vegyél jegyet az előadásra, vagy később, a már említett városokban lesz még lehetőséget meghallgatni őt.

 

 

 

A kiállításról és a hozzá kapcsolódó előadásról még több információt ide kattintva találsz.

A Fajbook oldalát pedig itt nézheted meg.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Magyar fotósok nyertek díjakat a népszerű dubaji fotópályázaton

Üregi nyulakkal ugrott az első helyre a legjobb magyar természetfotós

Remekül szerepeltek a magyar természetfotósok a híres spanyol pályázaton

Cikkajánló