Nézegessünk őrségi bölényeket!

Ha kell egy kis lazulás, akkor itt a remek alkalom egy néhány perces kikapcsolódásra: árnyékban heverésző bölényeket és cuki idei borjúkat lehet videón nézegetni.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Tóth Judit (Kiemelt kép)
2023. szeptember 13.

Ha kell egy kis lazulás, akkor itt a remek alkalom egy néhány perces kikapcsolódásra: árnyékban heverésző bölényeket és cuki idei borjúkat lehet videón nézegetni.

Nem titok, a Kondorfa határában – félvad körülmények között – élő bölények nagy kedvenceink, ezért amikor csak lehet, beszámolunk a mindennapjaikról. Legutóbb idén júliusban jártunk ott, és csodáltuk meg az egyre szaporodó állományt, amit most bárki megtehet két rövid videó segítségével.

Az Őrségi Nemzeti Park a Facebook oldalán tette közzé az alábbi felvételt, amelyen békés heverészés közben figyelhetők meg a kondorfai jószágok. A felvétel egyébként azért számít kuriózumnak, mert korábban egy agresszív, öreg bika miatt nem mertek a nemzetipark-igazgatóság munkatársai az erdőbe merészkedni a bölények után, ám az újdonsült, Donperignon névre keresztelt egyed eddig békésnek tűnik.

A következő videó pedig már egy igazi cukiságbomba, ugyanis az idei szaporulta néhány tagja látható rajta, ahogy együtt legelésznek a szüleikkel. A bölényborjak mintegy 6-8 hónapos korukig szopnak, egyéves korukig maradnak az anyjukkal, de még utána is erős a kötődés, és egy darabig a fiatal állatok az anyjuk közelében legelésznek.

Jelenleg 22 bölény él félvad körülmények között Kondorfa mellett, ebből 13 állat már saját szaporulat, de vérfrissítés gyanánt külföldről – például Ausztriából, Szlovákiából, Németországból – is hoznak állatokat.

Cikkajánló