Nosztalgiavonatokkal is zakatolhatunk tavasszal a budai hegyekben

A Gyermekvasút a kisvasút szerelmeseinek nagy örömére nosztalgiavonatokat is indít a tavaszi időszakban, hétvégén pedig gőzös is közlekedik.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
gyermekvasut.hu
Forrás:
gyermekvasut.hu
2024. április 4.

A Gyermekvasút a kisvasút szerelmeseinek nagy örömére nosztalgiavonatokat is indít a tavaszi időszakban, hétvégén pedig gőzös is közlekedik.

Bár már a tavaszi szünet végéhez közeledünk, még mindig érdemes kisvasutazással egybekötött programot szervezni a budai hegyekbe. Az olyan népszerű kirándulóhelyeik, mint a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke a Gyermekvasút állomásaitól is kényelmes sétával elérhetőek. A hagyományos járatokon túl áprilisban minden hétvégén közlekedik a gőzös, április 5-én pénteken pedig a tavaly felújított zöld C50-es kismozdony kel útra nosztalgiavonatával. A tavaszias kirándulóidő idején a szerelvények között a kedvelt kilátókocsik is megjelennek.

A Gyermekvasút üzemideje a tavaszi szünet kezdetétől meghosszabbodott: munkanapokon a vonatok Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között óránként indulnak. A március közepétől bevezetett hétvégi menetrend is már a megnövekedett kirándulóforgalmat szolgálja: napközben a hagyományos személyvonatok 40-50 percenként közlekednek, délután pedig már Hűvösvölgyből 17 órakor, Széchenyihegyről 18:15-kor is indul vonat. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma csütörtöktől április 7-ig mindennap.

A Gyermekvasút menetrendjét itt találjátok.

Cikkajánló