Nyárbúcsúztató kirándulások - Hétvégi programajánló

Jobbnál jobb szabadtéri programok vezetik fel a szeptembert. Búcsúztassuk hát emlékezetesen a nyári szünetet. Mutatunk néhány izgalmasnak ígérkező eseményt a hétvégére. 

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
Takács Tamás / bringasport.hu
Dömsödi Áron
2019. augusztus 27.

Jobbnál jobb szabadtéri programok vezetik fel a szeptembert. Búcsúztassuk hát emlékezetesen a nyári szünetet. Mutatunk néhány izgalmasnak ígérkező eseményt a hétvégére. 

Összegyűjtöttünk pár remek vakációzáró programot: geotúra a Cuha-szurdokban, terepbringázás a Mátrában, barangolás a Magas-Bakony vadregényes ösvényein, Vörös-kői panorámatúra a hétvégi lehetőségek között.

 

1. Túra a Cuha-szurdokba

 

A vezetett geotúrán a Bakony szívébe, a Cuha patak szurdokvölgyében tehetünk egy látványos kirándulást. Útvonala Porva és Vinye között 5 km, míg a további szakasz Vinyétől a Hódos-ér mentén vissza Vinyére plusz 9 km. Ezen a szakaszon a túra érinti a 4000 éves földsáncok birodalmát, a Pápalátó-követ és a Likas-követ is. A túra teljes hossza 14 km, időtartama kb. 7 óra.

 

Mikor?
2019. augusztus 31. 8.00 - 15.00
Hol?
Cuha-völgy; találkozóhely: Veszprém vasútállomás
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

2. Terepbringázás a Mátrában

 

Kipróbálnád a Mátrát montival? A Mátra MTB teljesítménytúrán 32 kilométert tekerhetsz a hegység északi oldalán, vadregényes, kevésbé ismert tájakon, zömmel erdei utakon.

 

Mikor?
2019. augusztus 31. 10.00 - 15.00
Hol?
Mátraszentistván, rajt és cél helyszíne sípark, rendezvényközpont
Bővebb információ ide kattintva.

 

3. Magas-Bakony-túrák

 

A teljesítménytúra a Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet legszebb részein vezet végig. Öt különböző táv (50/30/20/10 km) közül választhatnak a nevezők, így mindenki könnyen megtalálhatja a kedvére való kihívást. A résztávok futva és gyalog is teljesíthetők. A leghosszabb túra útvonala érinti Gerencepusztát, a Kőris-hegyet, Vinyét, a Zörög-hegyet, Cseszneket és Szépalmapusztát.

Mikor?
2019. augusztus 31. 6.30 - 20.00
Hol?
Bakony, Bakonybél
Bővebb információ ide kattintva.

 

4. Állatkertek Éjszakája Budakeszin

 

A nyár utolsó péntekén újra Állatkertek Éjszakája! A Budakeszi Vadaspark rendkívüli látnivalókkal várja az érdeklődőket. A szakvezetések során nemcsak az éjszakai állatokkal és azok szokásaival ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem az erdőben hallható hangok és neszek forrásaival is. A látványetetések és állatbemutatók mellett számos érdekes program várja a kicsiket és a nagyokat is: interaktív játékokkal tehetik próbára érzékszerveik kifinomultságát, megtapasztalva az állatok éjszakai érzékelését.

 

Mikor?
2019. augusztus 30. 19.00 - 24.00
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Bővebb információ a programról ide kattintva.

 

5. Gyere fel a Vörös-kőre!

 

A túra különlegessége és egyben kihívása is, hogy útvonala szabadon választható, tetszőleges kiindulási pontból teljesíthető. Rajtad áll, hogy a legtöbbet kihozd magadból. A táv tőled függ, de érdemes Leányfaluról, vagy Tahi felől elkezdeni a mászást. A lényeg, hogy a túra napján 10 és 13 óra között érj fel a Vörös-kő 521 méteres csúcsára.

 

Mikor?
2019. szeptember 1. 10.00 - 13.00
Hol?
Visegrádi-hegység, rajthely: Leányfalu; cél: Vörös-kő
Bővebb információ ide kattintva.
 

 


 

 
 

Cikkajánló