Nyári lapszámunkban a Tisza-tónál kalandozunk

Biciklivel a Kőszegi-hegységben, a legjobb osztrák via ferrata útvonalak, rejtélyes bűntények emlékei a Pilisben, kéktúraélmények a Balaton-felvidéken, érdekes hazai filmes helyszínek, ahol kirándulni is lehet, vízitúra a Tisza-tónál - csak néhány a július-augusztusi számunk felhozatalából.   

Szerző:
TM
Fotó:
Farkas Péter
Gulyás Attila
Garancsi Kata
2018. június 29.

Biciklivel a Kőszegi-hegységben, a legjobb osztrák via ferrata útvonalak, rejtélyes bűntények emlékei a Pilisben, kéktúraélmények a Balaton-felvidéken, érdekes hazai filmes helyszínek, ahol kirándulni is lehet, vízitúra a Tisza-tónál - csak néhány a július-augusztusi számunk felhozatalából.   

Ha nyár, akkor vízpart és vizes élmények. Összevont lapszámunkban most a vadregényes Tisza-tónál jártunk, ahol a tó rejtett zugait néztük meg. Akik nem csak a strandolásra szeretnének fókuszálni, azoknak jó szívvel ajánljuk hazánk második legnagyobb állóvizének madaraktól hangos, zegzugos nád- és szigetlabirintusának felfedezését.

 

 

Jártál már kedvenc filmjeid hazai forgatási helyszínein? Toplistás rovatunkban összegyűjtöttük azokat, ahol nemcsak a filmes élményeket elevenítheted fel, de akár kirándulhatsz egy jót is. A Körképben ezúttal olyan kempingbútorokat mutatunk be, amelyek ideális kényelemfokozó kiegészítők lehetnek többnapos kempingezés alkalmával.

 

 

A Hónap Turistaháza a Tiszaigari Arborétum kulcsosháza lett, ahol igazán otthonosan éreztük magunkat, História rovatunkban a tornai vár romantikus romjait jártuk körbe. A Messzelátóban most egy rendhagyó kilátót mutatunk be: a pannonhalmi főapátság közelében, a Szent Márton-hegyen álló lombkorona-tanösvényt, amely remek kilátóhely is egyben. Vérbeli túrázóknak és jelvényvadászoknak a Balaton-felvidéki Kéktúrát ajánljuk, amely közel 100 kilométeren tárja fel előttünk a Balaton északi részének izgalmas látnivalóit és páratlan természeti kincseit.

 

 

A Mesél a Térképben egy több mint hetven évvel ezelőtti rejtélyes gyilkosságsorozat emlékeinek nyomába eredünk a Pilisben, bejárva az egykori bűntények helyszíneit. A Kitekintőben a legszebb ausztriai vasalt utakat vesszük górcső alá, egy kellemes városi sétával pedig „az ország nyári fővárosába”, Balatonfüred reformkori városrészébe kalauzolunk el.

 

 

Ha kedved támad bringára pattanni, akkor egy Szombathelyről induló túrát ajánljuk, mellyel az Írott-kő környékét, illetve Kőszeg szépséges látnivalóit ismerheted meg. A Gasztróban erdei gyümölcsözön vár jobbnál jobb vadgyümölcsös receptötletekkel. Hallottál már az ugartyúkról? Madárfaunánk egyik ritkán megpillantható képviselőjéről a Zöldhullám rovatban olvashatsz. És a túrakártyák sem hiányozhatnak a legfrissebb számból, ezúttal a Szelce-völggyel és a Nagymarostól Kisinócig tartó Országos Kéktúra szakasszal.

 

A JÚLIUS-AUGUSZTUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, ELŐFIZETNI PEDIG ITT TUDSZ RÁNK. RÁADÁSUL A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN EGY-EGY SZÁLLÁSHELYKALAUZT KAPNAK AJÁNDÉKBA A LEGHŰSÉGESEBB OLVASÓINK.

Cikkajánló