Olimpiai bajnokokkal sportolhattak a gyerekek

A Budapesti Nagy Sportválasztó és az „Eddz együtt a bajnokokkal” program különleges lehetőséget kínál számára: a résztvevők hazai olimpiai bajnokainkkal közösen sportolhatnak, miközben egy nem mindennapi élménnyel, hatalmas adag motivációval és akár egy példaképpel is gazdagodnak. Idén szeptemberben került sor a XV. Sportválasztóra.

Szerző:
Lantos Tivadar - Nagy Sportágválasztó
Fotó:
Lantos Tivadar
2014. október 7.

A Budapesti Nagy Sportválasztó és az „Eddz együtt a bajnokokkal” program különleges lehetőséget kínál számára: a résztvevők hazai olimpiai bajnokainkkal közösen sportolhatnak, miközben egy nem mindennapi élménnyel, hatalmas adag motivációval és akár egy példaképpel is gazdagodnak. Idén szeptemberben került sor a XV. Sportválasztóra.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón a látogatók több sportágban edzhettek közösen bajnokainkkal, többek között judo kiválóságainkkal: Hadfi Danival, Kovács Antallal, Karakas Hédivel, Krizsán Szabolccsal és Zámbori Bencével, de közös bokszedzés részesei is lehettek Erdei Zsolt irányításával, Szávay Ágival pedig teniszezni lehetett. A rendezvény látogatói a MOB sátrában jelentkezhettek a Budapesti Nagy Sportágválasztót követően külső helyszíneken megtartott, neves sportszemélyiségeink által irányított edzésekre kajak-kenu, úszás, vízilabda, vívás és jégkorong sportágakban.

 

 

A 9 éves Csépe Orsolya, valamint a 11 esztendős Sándor Tamás a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón jelentkezett a bajnokok által irányított edzésre

 

A két szerencsés kiválasztott, a 9 éves Csépe Orsolya, valamint a 11 esztendős Sándor Tamás a szeptemberi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón kajak-kenu kategóriában jelentkezett a bajnokok által irányított edzésre, több száz társukhoz hasonlóan. Az olimpián a női négyessel aranyérmes Szabó Gabriella szintén izgatottan várta, hogy vízre szállhasson a két fiatallal. A jó hangulatot az időközben kialakult heves esőzés sem tudta megzavarni. A gyerekek Gabi utasításainak megfelelően húzták a lapátot, fordították irányba a kajakot. Bár mindenki bőrig ázott, az edzést mégsem szakították félbe, esőkabátot öltöttek magukra a sportolók, és minden úgy ment tovább, mintha mi sem történt volna.

 

„Nagyon jól éreztem magam, imádom a gyerekeket, különösen jó azt látni, hogy nekik is tetszik, amivel mi, sportolók, kajakosok foglalkozunk. Ahogy hallottam, Orsi már kedvet is kapott a sportághoz, ez mindenképpen nagy élmény számomra. Nagyon ügyesen forgatta a lapátot. Nosztalgiával gondolok vissza arra az időre, amikor a pályafutásomat kezdtem. Annyi idős voltam akkor, mint most Orsi, ráadásul az alkatom is hasonló volt. Még az időjárás is stimmelt, úgyhogy folyamatosan tolultak fel bennem az élmények” - mondta el Szabó Gabriella. „Elsősorban a barátaimnak köszönhetem, hogy sportoló, élsportoló lettem. Minden nap a barátnőim kedvéért szaladtam le edzésre, akikkel játékosan sportolhattam a pályafutásom első négy évében. Annak ellenére, hogy heti öt-hat edzésem volt, nagyon boldog gyerekkort élhettem meg. A mai napig teljes életet élek.”

 

Fiatalkorban nagy szükség van valódi, kézzelfogható példaképekre, és élményekre, melyek egy életen át meghatározóak lehetnek. Az „Eddz együtt a bajnokokkal” program ezért is hasznos kezdeményezés, mert a Nagy Sportágválasztó szellemiségét, hangulatát, lendületét viszi tovább a mindennapokban.

 

Sándor Tomi kézilabdázik, de a szeptemberi Budapesti Nagy Sportágválasztón kipróbálta a kajakot is, megtetszett neki, és jelentkezett az edzésre. „Két iskolába is járok kézilabda edzésekre, így több alkalmam van a játékra. A kézilabdában az tetszik, hogy ha jönnek a sikerek, meg szoktak dicsérni” - mondja el a 11 éves sportoló. A vizes sportok sem állnak távol tőle, szereti az úszást, a vízilabdát is, mégis leginkább lapátot akart ragadni.

 

A továbbiakban úszás (Kovács Ágnes), vívás (Szász Emese, Kulcsár Győző), vízilabda (Gergely István) és jégkorong (magyar válogatott) sportágakban szerveznek kihelyezett edzést a program keretein belül.

Cikkajánló