OTP Családi Nap - Móka a javából

Szombaton több mint 4 ezer vendég szórakozhatott kedvére a Papp László Budapest Sportaréna falai között megrendezett OTP Családi Napon, ahol a színvonalas programok között idén először az MTSZ is bemutatkozhatott.

Szerző:
Barkó Csaba
Fotó:
Gulyás Attila
2014. június 18.

Szombaton több mint 4 ezer vendég szórakozhatott kedvére a Papp László Budapest Sportaréna falai között megrendezett OTP Családi Napon, ahol a színvonalas programok között idén először az MTSZ is bemutatkozhatott.

Már a nyitáskor ki lehetett volna akasztani a megtelt táblát az aréna bejáratára, hiszen az ország egész területéről folyamatosan érkeztek a kikapcsolódni és találkozni vágyó banki dolgozók, és azok családtagjai, barátai. Az egész épület csordultig volt vidámsággal és nevetéssel. Számos érdekes helyszín kínált izgalmakat és látnivalókat a kíváncsiskodók valamennyi korosztályának. A Magyar Természetjáró Szövetség célja az igényes szórakoztatáson túl az volt, hogy megismertesse a különböző jármódokat, és hogy kedvet csináljon a bakancsos túrázáshoz, hazánk túraútvonalainak, változatos tájainak megismeréséhez.

 

 

A roppant lelkes gyerekek óriási lendülettel vették birtokba a tenyérnyi kis területünket, ahol az egyik legnépszerűbb játék számukra a túrázók életét bemutató sarok volt. Az egyik feladatuk a sátorverés volt. Hihetetlen, hogy mennyi mindent kibírt ott az a sátor. Több száz alkalommal állították fel és vették birtokba, újra és újra. Sokan itt „vertek fel” sátort életükben először. Érdekes volt látni, mennyire érdekelte őket a hálózsák ki- és becsomagolása, vagy az OKK útvonalának bejelölése egy vaktérképen.

 

 

Igyekeztünk kedvet csinálni az evezős túrákhoz és a vízi élethez is a helyszínen egy evezőpad segítségével, és büszkén jelenthetem, hogy a visszajelzések alapján felejthetetlen pillanatokat tudtunk okozni a játékos kedvű csónakos jelölteknek. Még egy valódi olimpiai bajnok is tiszteletét tette standunkon, Kökény Roland személyében, aki végtelenül szerényen és roppant kedvesen segítette gyerekek tucatjait kipróbálni az evezőpadot, és neki legyen mondva, szelíd mosollyal hősiesen állta a fotózók szűnni nem akaró rohamait is.

Az MTSZ mutatványai között még egy slackline is várta az egyensúlyozni vágyó kötéltáncosokat, amin gyakorlatilag szünet nélkül, folyamatosan kapálózott valaki. Mindent bevetettünk a tagságunk fiatalítása érdekében. Remek nap kerekedett ki a végére, sikerült felhőtlen és igényes szórakoztatással felhívni az érdeklődők ezreinek figyelmét szövetségünkre.

Cikkajánló