Panna jól van, már a farka is szép lompos

Egy árván maradt pelét nevelgetnek a Budakeszi Vadaspark gondozói, aki a nemrégiben indult óvodapedagógiai program keretében segíteni fog megtanítani a kicsiknek a felelős állattartás szabályait.

Szerző:
Budakeszi Vadaspark
Fotó:
Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark
2017. október 9.

Egy árván maradt pelét nevelgetnek a Budakeszi Vadaspark gondozói, aki a nemrégiben indult óvodapedagógiai program keretében segíteni fog megtanítani a kicsiknek a felelős állattartás szabályait.

 

A Pannának elnevezett kispelét még augusztusban találták a vadaspark munkatársai. Miután mérlegelték a túlélési esélyeit (az anyja valószínűleg elpusztult), arra jutottak, magukhoz veszik és kézből nevelik fel az akkor még csukott szemű, fiatal állatot. Azóta Panna szeme kinyílt, a farka szépen lompossá vált és a testsúlyát is megduplázta.

 


A rágcsáló a Magyarországon őshonos nagy pelék táborát erősíti, amelyekről a Budakeszi Vadaspark is mesélt már szokásos vicces videóik egyikében. Panna jelenleg langyos kecsketejet kap, és rostban gazdag gyümölcsöket is előszeretettel fogyaszt.

 

 

Makkegészséges, és hamarosan a Budakeszi Vadaspark most indított óvodapedagógiai programja keretein belül a felelős állattartás szabályainak megismertetésében segédkezik majd a vadaspark munkatársainak.


A vadasparki kézből nevelt vadállatoknak legtöbb esetben a gondozók áldozatos munkája és szakértelme biztosítja a túlélést és az új esélyt az életre, azonban megfelelő felkészültség és tudásanyag nélkül a vadállatok otthon nevelése nem lehet sem eredményes, sem kellően megalapozott, sem felelősségteljes. 

 

A Budakeszi különben sem egy hagyományos vadaspark
Ha a Budakeszi Vadaspark felé veszed az irányt, biztos lehetsz benne, hogy ott nem lustán heverésző, életunt medvékkel, kopott farkasokkal és szomorúan kókadozó hiúzokkal fogsz találkozni. Ez az a hely, ahol a mosómedvék piruetteznek, látványosan örülnek a látogatóknak, a görények vidáman hemperegnek sétáltatáskor az avarban, a gondozók pedig együtt üvöltenek az aranysakállal. A cikk folytatásáért kattints ide.
 
 

Kapcsolódó cikkeink:

A vadállatoknak a természetben a helyük 

Újabb vicces videóval rukkolt elő a vadaspark

Az ember nincs olyan jó összerakva, mint a muflon
Állati egypercesek
Dinók a főváros felett

 

 

 

Cikkajánló