Pénteken kezdődik a Természetjáró Fesztivál

Összeszedtünk minden fontos információt, amit tudni kell az év természetjáró bulijáról. Programok, helyszínek, tippek a szervezőktől.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin
2019. szeptember 4.

Összeszedtünk minden fontos információt, amit tudni kell az év természetjáró bulijáról. Programok, helyszínek, tippek a szervezőktől.

A Turista Magazint is kiadó Magyar Természetjáró Szövetség idén rendezi meg a második Természetjáró Fesztivált szeptember 6. és 8. között. A fesztivál pénteki indulásának közeledtét egyszerűen nem bírjuk nem észrevenni itt házon belül, mert a szervezésben részt vevő kollégáink az utóbbi napokban szinte már haza sem járnak, és a kávéfogyasztás is kétszeresére nőtt. Az biztos, hogy az idei rendezvénysorozat is az év bulijának ígérkezik, feltéve hogy szereted a természetjárás és a szórakozás kellemes elegyét, így innentől kezdve már csak azért kell szurkolni, hogy az időjárás is tökéletes legyen. Aki eddig esetleg lemaradt volna bármilyen információról, most beszerezheti mindet, mert egy helyre gyűjtöttük össze a legfontosabb dolgokat a fesztiválról.

 

 

Mi ez és mennyibe kerül?

 

Egy háromnapos fesztivál a természetjárás szerelmeseinek. A központi helyszín a verőcei Csattogó-völgyben lesz idén is, azonban a fesztivál számos túráját (legyen az gyalog-, vízi- vagy kerékpártúra) a környéken lehet bejárni. A fesztiválra a napijegy ingyenes. Ehhez csupán regisztrálnod kell, majd kiválasztani, hogy melyik napokra igényelsz napijegyet/belépőjegyet. A túrákon való részvételhez ezenfelül túrajegyet kell váltanod, amely gyalogtúrák esetén 500 Ft, vízi- és kerékpártúráknál 1000 Ft. 14 éves kor alatt mindez ingyenes. Fontos, hogy az ingyenes túrák, előadások, programok esetén is szükséges jelentkezni. Tavaly egyébként még nem volt előjelentkezési díj, ezt azért kellett bevezetni, mert sokan regisztráltak, de nem jelentek meg a helyszínen, így másoktól „vették el” a részvétel lehetőségét, ugyanis a túrák létszáma korlátozott.

 


Hogyan igényelhetek belépőjegyet?


A jegyigényléshez előbb regisztrálni kell az oldalon. Ha sikeresen regisztráltál, akkor a SZEMÉLYES ADATOK menüpontban a BELÉPŐJEGYEK fülre kattintva kiválaszthatod, hogy melyik napokra szeretnél (napi)jegyet váltani. Add meg, hogy az adott napra hány felnőtt- és hány gyerekjegyet igényelsz, majd kattints az Összegzés gombra. Az így igényelt jegyet a helyszínen kell majd érvényesíteni, hogy bejuthass vele a fesztivál területére, illetve részt vehess a koncerteken, kiállítói aktivitásokon, játékokon.

 

Milyen programok lesznek?


Két nagy logikai halmazt különböztethetünk meg: túrák (legyen az gyalog-, vízi- vagy kerékpártúra) és nemtúrák. Ez utóbbi lehet koncert, előadás, filmvetítés, gyermekprogram vagy workshop. Ebből is látszik, hogy nem véletlenül lett ez a fesztivál szlogenje: Nappal túra, este buli. Fontos információ, hogy érdemes a programokra előre jelentkezni, mert egyrészt így biztosíthatod, hogy ne maradj le róluk (a létszámlimit miatt), másrészt a helyszínen csak korlátozott lehetőséged lesz a túrákra jelentkezni.

 

 


Hogyan vásárolhatok programjegyet?


A programokon való részvételhez a Túra és Nemtúra menüpontban lévő listából válaszd ki a kívánt programot. A program nevétől jobbra található bokszban láthatod, hogy van-e még szabad hely. Ha van, akkor itt tudod kiválasztani, hogy hány felnőtt- és hány gyerekjegyet vásárolnál. Arra ügyelj, hogy amennyiben már megvettél egy túrajegyet, azt nem tudod visszaváltani, ezért a szervezők azt javasolják, ha mégsem tudsz eljönni a túrára, keress olyan ismerőst, akit érdekelhet a program, és add neki a jegyet. A jegyedet a PROFIL oldaladon találod, ahonnan PDF-ben töltheted le. FONTOS! A letöltött jegyet mobiltelefonon vagy A4-es lapra kinyomtatva hozd magaddal a rendezvényre, ezzel tudod ugyanis igazolni a meglétét.

 

 

Milyen felszerelést biztosítanak a vízi- és kerékpártúrákon?

 

A vízitúrákhoz a kenukat és a mentőmellényt biztosítják a szervezők, fontos információ, hogy gyerekméretben is vannak mentőmellények, tehát az egész család jöhet. Ami a kerékpártúrákat illeti, itt a jelentkezésnél láthatod, mely túrákon biztosítanak neked kerékpárt, illetve melyeken tudsz részt venni saját bringával. Korlátozott számban, de lesznek gyerekbringák is (24-es méretűek), gyereküléssel felszerelt bicikliket ugyanakkor nem tudnak biztosítani a szervezők.

 

 

 

Kijutás

 

A szervezők azt kérik, ha teheted, tömegközlekedéssel érkezz a fesztiválra. A csattogó-völgyi fesztiválközpontot a verőcei vasútállomástól kb. 30 perces sétával érheted el. A MÁV-START Zrt. Dunakanyarba közlekedő zónázó járataival a budapesti Nyugati pályaudvarról fél óra alatt kijuthatsz Verőcére, illetve amennyiben nem maradsz éjszakára, a napi programok vége után (kb. 23.00) az utolsó járattal haza is utazhatsz. További információ a tervezéshez: www.menetrendek.hu

Autóbusszal a Vácról induló 350-es (Vác-Kóspallag-Márianosztra-Szob) és a 351-es (Vác-Szokolya-Királyrét) járatokkal tudod megközelíteni a fesztivált. Verőce felől besétálva a „Verőce, művelődési ház” megállónál szállj le. Ha Kismaros felől sétálnál be, akkor pedig a „Kismaros, v.mh.b.u.” megállót válaszd. Innen gyalog az alábbi útvonalakon juthatsz el a fesztivál területére.

 

Parkolás

 

A fesztivál kijelölt parkolóhelyeit ezen a térképen láthatod.
1. számú parkoló: Csattogó-völgy, horgásztó mellett (füves)
2. számú parkoló: Csattogó-völgy, kaszáló
3. számú parkoló: Kismaros, volt Expressz tábor előtti parkoló
A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a kijelölt parkolóhelyeken a jelölésnek megfelelően, illetve a parkolást segítő személyzet instrukcióit követve parkoljanak. A fesztivál helyszínére vezető út utolsó 500 méteres szakasza egy egysávos földút, amelyen a forgalmas időszakokban lassabb haladásra kell számítani. Ezzel mindenképpen kalkulálj az érkezés/indulás időpontjának, illetve a parkolóhelyed kiválasztásakor.
 

 

Mozgás a különböző helyszínek között

 

Ha végigböngészed a programok listáját, láthatod, hogy a Dunakanyar számos települését és pontját érintik különböző túrák. Azért, hogy a látogatók könnyebben mozoghassanak a helyszínek között, a szervezők idén egy „fesztiválbuszt” vetnek be, amely  zebegényi, nagymarosi és verőcei vízitúrapontokra jár napi több alkalommal, továbbá Katalinpusztára tudsz vele eljutni. A pontos menetrendet itt találod.

 

 

Szállás

 

A belépőjegy nem tartalmazza a helyszínen való szállás, illetve sátrazás díját, az aktuális díjszabásról a Csattogó-völgyi üdülőházak weboldalán tájékozódhatsz.

 

Tisztálkodás


A rendezvény területén több vizesblokkot is találsz vécével, zuhanyzóval. A szervezők azt javasolják, hogy a fennakadások elkerülése érdekében a nap kevésbé forgalmas időszakaiban használd inkább a zuhanyzókat, ne csak a reggeli vagy az esti órákban!

 

Háziállatok


A szervezők azt kérik, hogy háziállatodat ne hozd magaddal!


Fizetési mód


A fesztivál területén csak készpénzzel tudsz fizetni. Verőcén és Kismaroson az alábbi helyszíneken találsz bankautomatát:

OTP ATM
Cím: 2621 Verőce, Rákóczi út 33.
Nyitvatartás: 0-24

OTP ATM
Cím: 2623 Kismaros, Köztársaság tér 2.
Nyitvatartás: 0-24

 

 

Kapcsolódó cikk:

Az év bulija volt a Természetjáró Fesztivál

Cikkajánló