Programkavalkád a Budakeszi Vadasparkban - VIDEÓVAL

A vadasparkban megcsodálhatod a falánk mosómedvéket és a gyönyörű farkasokat, de a látogatás sokkal többről is szólhat: olyan élményekkel is gazdagodhatsz, mint a szórakoztató állatbemutatók és a látványetetések, a téli időszakban pedig szintén számos meglepetéssel készülnek az állatbarátok számára.

Szerző:
Hidvégi Brigi
Fotó:
Dabis Balázs Silvius
VIDEO: Hidvégi Brigi - Dabis Balázs Silvius
2015. november 9.

A vadasparkban megcsodálhatod a falánk mosómedvéket és a gyönyörű farkasokat, de a látogatás sokkal többről is szólhat: olyan élményekkel is gazdagodhatsz, mint a szórakoztató állatbemutatók és a látványetetések, a téli időszakban pedig szintén számos meglepetéssel készülnek az állatbarátok számára.

A Budakeszi Vadaspark már csak azért is különleges hely, mert bármikor gond nélkül szóba elegyedhetsz a zöld egyenöltözetet viselő gondozókkal, akik szívesen és lelkesen válaszolnak az összes kérdésedre. Minden nap tartanak kisállattréningeket és látványetetéseket, előbbin szemtanúja lehetsz például a dundi mosómedvék piruettjének, illetve meghallgathatod a gondozók és a sakál közös, fa(l)rengető vonyítását, utóbbin pedig többek között azt is láthatod, mekkorát szökkennek a farkasok a kutyaszalámiért.

 

Fotó: Dabis Balázs Silvius

 

2015. december 6-án természetesen a Budakeszi Vadasparkba is ellátogat a Mikulás, és idén is lesz Állatok karácsonya, amikor a vadaspark lakóit örvendeztetik meg jutalomfalatokkal feldíszített fákkal. Januárban jön a ragadozók napja, középpontban a villogó karmokkal és a csattogó állkapcsokkal, azaz a farkasokkal, a hiúzokkal, a sakálokkal és a medvékkel.

 

<p><a href="https://vimeo.com/144378043">"ÜDV AZ IRODÁMBAN!" - egy állatgondozó hétköznapjai a Budakeszi Vadasparkban</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Ha mindig szeretnél értesülni az aktuális programokról, lájkold a vadaspark Facebook-oldalát!


A természetismeret, az állatvilág és az erdei kalandok iránt érdeklődő gyerekek számára nagy élményt jelenthet az állatsimogató, ahol dámszarvasok és muflonok várják a látogatókat, az éjszakai szakvezetések (ezekre külön be kell jelentkezni), a parkolóval szemben található Pici tanya elnevezésű parasztudvar és a Vackor napközis tábor a nyári és az őszi szünetben.

 

Fotó: Dabis Balázs Silvius

 

Ha újra gyerek lennék, biztosan a Budakeszi Vadasparkban szeretném tartani a szülinapomat. A zsúr programja lehet akár éjszakai túra, erdei nyomozás, vadasparki szakvezetés vagy lovas kocsizás. 

 

A vadasparki látogatást összekötheted egy jó kis kalandparkozással is, a szomszédban ugyanis öt különböző nehézségű kötélpályával várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A kalandpark a téli időszakban minden hétfőn és kedden zárva tart, csak előre bejelentkezett csoportokat tudnak fogadni. Ha többet szeretnél megtudni a pályákról és a jegyárakról, kattints ide!  

 

Fotó: www.vadaspark-budakeszi.hu

 

A vadaspark évente nagyjából 150 ezer látogatót fogad, ám a jövőben esedékes nagy volumenű fejlesztéseknek köszönhetően valószínűleg ez a szám még nőni fog. A tervek szerint a területet hamarosan 3 hektárral kibővítik. A pluszhely egy részét a megnövelt madárrészleg foglalja majd el, és vidrakifutót is szeretnének majd építeni. Létrehoznak egy tematikus tanösvényt is, amely a nagyvadas részt fogja körbeölelni. Tervezik a meglévő kifutók, ketrecek felújítását is. 

 

Budakeszi Vadaspark

Téli nyitvatartás:                                                            
Hétköznap: 9.00 - 15.30                                                   
Hétvégén:  9.00 - 16.00                                                                   

Jegyárak:

Felnőtt: 1300 Ft, gyermek (2-14 éves korig): 650 Ft, diák és nyugdíjas: 850 Ft, családi (2 szülő + 1 gyerek): 2900 Ft, gyermekpótjegy családi jegyhez: 400 Ft


Weboldal: www.vadaspark-budakeszi.hu

Facebook-oldal: www.facebook.com/budakeszivadaspark
E-mail: budakeszi.vadaspark@bkvp.hu
Telefonszám: 06-23/451-783

 
 

 

Ha még többet szeretnél megtudni a Budakeszi Vadasparkról, olvasd el cikkünket a Turista Magazin december-januári összevont lapszámában!

Cikkajánló