Rekordlétszám várható az idei Téli Mátra túrákon

Még a tapasztalt rendezőket is meglepte az idei évtől bevezetett előregisztráció sikere és népszerűsége, hiszen pár hét alatt több mint ezer fő jelezte részvételi szándékát a Téli Mátrára.

Szerző:
Németh Csaba
Fotó:
Gulyás Attila
Bükkös Géza
Akunamatata
2014. január 15.

Még a tapasztalt rendezőket is meglepte az idei évtől bevezetett előregisztráció sikere és népszerűsége, hiszen pár hét alatt több mint ezer fő jelezte részvételi szándékát a Téli Mátrára.

Az ilyen jelegű előregisztráció nagymértékben hozzájárul egy, a természetben lebonyolított esemény  sikerességéhez, hiszen nemcsak az adatfeldolgozás és a várakozási idők rövidülnek meg, hanem a természetes környezet ember által történő terhelhetőségét is kiszámíthatóvá, ökológiai szinten is kezelhetővé teszi.

 

Remélhetően sokan belátják ezt, élnek a felkínált lehetőséggel, hiszen a természethez kapcsolódó sporteseményeknél ez lehet a fenntarthatóság biztos záloga. Ez pedig közös ügye mind a rendezőknek, mind pedig a részvevőknek.

 

Így ezt a folyamatot erősítvén a Téli Mátra túrákon az előregisztrációs időt meghosszabbítjuk január

23-án éjfélig. Amennyiben közben az adott létszám limitek betelnek, úgy az előregisztrációs lehetőséget lezárjuk. Nem árt ezt végig gondolni, és nem kapkodó, de mégis sietősen döntést hozni a részvételi szándék terén.

 

 

Az időjárás várhatóan tartja majd a „tavaszias” arculatát, ami egy esős, saras hét után az esemény

napjára lehűlő hőmérséklettel kecsegtet. Így a megfagyott, hómentes talaj és az enyhébb hőmérséklet igazi „pályacsúcs” időket rejt az indulók számára. Persze még minden változhat, kis szerencsével a Tél, akár pont az esemény napján mutatja majd a „foga fehérét”.

 

A túrára várható időjárást később részletesen közöljük.

 

 

A túra weboldalán már elérhetőek a távok útvonalainak új térképi megjelenítései. Lehet és érdemes nézegetni, tervezgetni az adatok alapján. Hasznos, megtérülő időtöltés.
 

Mivel ezen az eseményen közel 70%-os a visszajáró résztvevők száma, ezért az általános felkészülési tanácsoktól eltérően, a már tapasztaltabb túrázóknak szóló apróbb okos vagy inkább praktikus tanácsokkal jelentkezünk következő, a hétvégén megjelenő írásunkkal.

 

Addig is mindenkinek jó érzésű és sikereket hozó ráhangolódást kívánunk!

Cikkajánló