Szelekció

 Tuti holmik a Turista Magazin válogatásában.

Szerző:
TM
2013. augusztus 29.

 Tuti holmik a Turista Magazin válogatásában.

kerékpár
Gepida Alboin 300 Pro trekking kerékpár
Itt a bringaszezon, egyre többen pattanunk nyeregbe, és két keréken gurulva fedezzük fel a közeli és távolabbi tájakat. Túráinkra szükségünk van egy megbízható, jól felszerelt társra, mely napsütésben és esőben, aszfalton és erdészeti dózerúton is egyaránt kiszolgál minket. A hazai kerékpár gyártó, Gepida cég számos modellt kínál ilyen célra. Ezek közül az Alboin 300 Pro alumínium vázas paripát sárvédőkkel, strapabíró csomagtartóval (melybe pumpát is integráltak), agydinamóról működő lámpákkal, és az utak hibáit komfortosabbá tevő rugós nyeregcsővel szerelték fel. Így már csak az elhatározás és a cél kitűzése hiányzik… irány az ismeretlen!
Ár: 179 900 Ft

 

szemüveg
Arctica 153-D sport napszemüveg

Egy sport napszemüveg, amit úgy terveztek, hogy maximális védelmet nyújtson sportoláskor szemünknek. Polikarbonát lencséit párásodásmentesítő bevonattal látták el, mely megelőzi a lencsék alacsony hőmérsékleten történő párásodását, és tisztább átlátást biztosít. A napszemüveg UV 400 bevonata blokkolja mind a három ultraibolya sugárzási tartományt: az UVA, UVB és UVC sugárzást. A napszemüveg keretét grilamidból gyártották értékes tulajdonságai miatt: könnyű, erős és formatartó, ezenkívül rendkívül ütésálló és antiallergén tulajdonságú. Komfortunk tovább növeli az állítható gumi orrpárna és a szellőző nyílások.
Ár: 14 990 Ft
 


táborozás
Katadyn Micropur Forte MF1T vízfertőtlenítő tabletta
Gyors és hatékony vízfertőtlenítő tabletta hosszú túráinkhoz. Mivel a kristálytisztának tűnő hegyipatakok is tartalmaznak mikroorganizmusokat, szinte elengedhetetlen a fogyasztás előtt megtisztítani. Ezt a célt szolgálja a Katadyn cég tablettája. A dobozban 100 darab tabletta van, 1 tabletta 1 liter víz tisztítására alkalmas. Baktériumok és vírusok elpusztítására 30, véglények ellen 120 perc szükséges.
Ár: 5990 Ft

 

 

 


 

Kelty Ignite DriDown hálózsák
Sokan imádunk úgy a természet lágy ölén aludni, hogy fejünk fölé csak a csillagos ég borul. A Kelty cég 3-szezonos múmia hálózsákja kitűnő útitárs ilyenkor. Könnyű (1,23 kg), meleg (normál zóna -7 °C-ig, komfort zóna -20°C-ig), de mindenekelőtt - amivel többet nyújt a többi hálózsáknál - párás, ködös, esős időben is szárazon tart, pehely-töltése ellenére is. Ezen tulajdonságát a speciális DryDownTM kezelésnek köszönheti, mely során molekuláris szintű pilomerrel vonják be a pelyheket. Ezáltal tovább maradnak szárazak, és gyorsabban száradnak.
Ár: 200 dollár


 

Regatta Easypack összehajtható hátizsák
Tartós és könnyű, méhsejtes (szakadásmentes) poliészter anyagból készült 25 literes hátizsák, mely saját első zsebébe összecsomagolható. Szellőző hálós vállpántok, hordfül növeli a komfortod. Súlya mindösszesen 10 dkg. 


 

 

 

túrázás
Laken Canadiense kulacs
Régi időket idéző 1 literes kulacs. A strapabíró alumínium test hasított bőr huzata még vagányabbá teszi. BPA- és ízmentes belső bevonata biztosítja a frissítő vizet mindenkor. Állítható hordozópántja segítségével vállunkon, vagy táskánkon „tart” velünk.
ár: 6990 Ft
 

High5 Sports Bar energiaszelet
Magas szénhidráttartalmú energiaszelet, mely nem csak versenyeken nyújt plusz erőt. Az egyszerű és a komplex szénhidrátok biztosítják a gyors felszívódást és a hosszantartó hatást egyaránt. A többrétű szénhidrát-rendszerek kombinálása hatással van az edzés utáni glikogén-utánpótlásra, ahogy a fáradtság csökkenésére is. Génmódosított gyümölcs, laktóz és mogyoró mentes. Az 55 grammos termék 848 kJ/203 kcal energiát, 3 gramm fehérjét, 37 gramm szénhidrátot, 5 gramm zsírt, 55 miligramm nátriumot tartalmaz.
Ár: 550 Ft

 

Cikkajánló