Téli játékok Ausztria legszebb játszóterén

Izgalmas és pihentető téli vakáció, kitűnő minőségű sípályák, igazi adrenalinbomba Ausztria legszebb játszóterén - ezeket kínálja a "stájer" tél a Mura-völgybe látogató turistáknak!

Szerző:
TM.hu
Fotó:
Osztrák Idegenforgalmi Hivatal
2014. november 11.

Izgalmas és pihentető téli vakáció, kitűnő minőségű sípályák, igazi adrenalinbomba Ausztria legszebb játszóterén - ezeket kínálja a "stájer" tél a Mura-völgybe látogató turistáknak!

Világbajnokság-dömping Stájerországban
Stájerország a világ egyetlen sírégiója, amely mind a 7 FIS (Fédération Internationale de Ski, International Ski Federation) világbajnokságnak otthont ad. Ezek a következők: az Alpine Ski WM Schladmingban, a Nordische WM Ramsauban, Skifliegen a Kulmnál, Snowboard Kreischbergnél, Telemark Kreischbergnél, Ski Freestyle Kreischbergben és Grasski a Gaalban.


FIS Freestyle Ski & Snowboard VB 2015
2015-ben - január 15. és 25. között - már a harmadik FIS VB-t rendezik meg a mura-völgyi üdülőparadicsomban. A jeles események helyszínéül Kreischberget és Lachttalt választották a szervezők. Egyedülálló világbajnokság lesz, hiszen Kreischbergben először egyesül a Snowboard és a Ski Freestyle. Tizenegy nap alatt 23 versenyt bonyolítanak a szervezők a hölgyek és urak számára, s nem kevesebb, mint 50 nemzetből érkeznek a sportolók, akik „öldöklő” csatákat vívnak majd a minél fényesebb érmekért.

 


 

2015-ben a harmadik FIS VB-t rendezik meg a mura-völgyi üdülőparadicsomban

 

"Kitüntetéseső" hullott Kreischbergre és Lachtalra
A nemzetközi sípályateszt sok éve a téli- ill. síturizmus fokmérője. A teljes szezon alatt egy független szakembergárda teszteli a különböző kategóriájú sípályákat. A 2013/14-es teszteredmények alapján a díjkiosztás keretében valóságos "kitüntetéseső" hullott Kreischbergre és Lachtalra.
Kreischberg megkapta az arany nemzetközi minőségi lejtő pecsétet - a minőségi lejtők legmagasabb kitüntetését! Kreischberg győzött továbbá a „Családi sípálya“, a „Barátságos hegyi személyzet“, a „Fun & Action“, a „Pálya előkészítése“ és a „Biztonság“ kategóriákban. Lachtal a kitűnően működő hegyi mentőszolgálat kitüntetést kapta.

 

 

Kreischberg


Adventi varázslat a mura-völgyi óvárosban
2014. november 28.-30. adventi vásárt rendeznek a tradicionális mura-völgyi óváros Murtal Városházának történelmi környezetében több mint 20 kiállítóval, akik kézműves tárgyakkal, betlehemmel, hárfa- és cimbalomzenével, gyertyaöntéssel és még sok minden mással lepik meg az érdeklődőket. A murai óváros a hüttendorfi Almkávétól kezdve egészen a helyi finomságokig sok-sok mindent kínál.

 

Sítalpra fel!

Sítalpas túrázás közben lépésről lépésre reccsen egyet a Murtal hava. A vastag hótakaróval borított erdők kiváló lehetőséget kínálnak a téli természet megismeréséhez. Csend, csodás táj, fantasztikus kilátás, kristálytiszta levegő - ez mind, ami vár téged a nem mindennapi környezetben. S ne felejtsük el, egy élményteli sítalpas túra nemcsak hogy felfrissít, de segít megszabadulni a plusz kilóktól. A rendszeres „sítalpazás” csodás alakkal „ajándékozhat” meg.

Van egy szenzációs lehetőség a szánkózás szerelmeseinek is, ugyanis a felvonólift igénybevételével megspórolhatják a szánkó fáradtságos felvonszolását a hegyre. A speciálisan átépített szánkók egyedülálló téli szórakozást nyújtanak nagyoknak és kicsiknek egyaránt a Mühlen am Zirbitzkogel pályáján.
 

Cikkajánló