Tízmillió látogatót fogadnak erdeink

Tizenhetedik alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe.

Szerző:
forrás: Országos Erdészeti Egyesület
2013. szeptember 27.

Tizenhetedik alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe.

Az Erdők Hete programsorozat témájául dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén az erdők közjóléti, turisztikai szolgáltatásainak bemutatását jelölte meg. Hiszen az ország területének egyötödét borító erdők több tízmillió látogatót fogadnak évente, a gyalogos turistától a kerékpáros túrázón át a napi rendszerességgel sportolókig. 

 

 

 

Erdők Hete 2013. szeptember 30 - október 6.
Erdei programajánló:

- NYÍRERDŐ:
Nyírerdő nap október 5-én Nyíregyházán

- KISALFÖLD:
Mesélnek a fák a győri parkokban október 4-én pénteken Győrben

- GEMENC:
Esti vonatozás szeptember 27-én pénteken, Baja-Gemenc természeti napok, sétahajózás szeptember 28-án és 29-én

- KASZÓ:
Kirándulás a kaszói erdőbe október 5-én

- KEFAG Kiskunsági Erdészet:
Muzsikál az erdő Kecskeméten,
szeptember 27. - október 6.

- ZALA:
Erdők hete rendezvények

szeptember 30 - október 6.

- EGERERDŐ:
Mátrai erdészeti nyílt nap október 4-én Mátrafüreden

- IPOLY ERDŐ:
Hajtányverseny a Tiszta Hegyek Napján, Királyrét, Szeptember 28.

Az erdő látogatóit fogadó és kiszolgáló infrastruktúra nagy részét az erdőgazdálkodók létesítették és tartják fenn. Köztük sétautakat, pihenőhelyeket, kilátókat, erdei tornapályákat és játszótereket, kisvasutakat, erdei iskolákat és szálláshelyeket. Ezek gazdagságát, és erdeink értékeit bemutató programokról részletesen tájékozódhattok a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával létrehozott www.erdokhete.hu honlapon.

 

A programok között lesznek erdészek vezetésével tartott erdei kirándulások, családi napok, kisvasúti és erdei iskolai rendezvények vagy éppen múzeumi tematikus programok, de ez alkalomból rendezik a magán erdőgazdálkodók éves nagyrendezvényét is.

 

A nyitórendezvény 2013. szeptember 27-én a Turizmus Világnapjához témájában jól illeszkedve, Kecskemét mellett, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Vackor Vár Erdészeti Erdei Iskolájának tíz éves jubileumi ünnepségével kezdődik, amely egyben a „Muzsikál az erdő a Hírös Városban” nyitóeseménye is.

 

A programsorozat zárásaként, október 5-én az ország legrégebben alapított erdei iskolájának, a Pilisi Parkerdő Zrt. Madas László Erdészeti Erdei Iskolájának 25 éves évfordulójára emlékeznek Visegrádon, a Vajdahunyad várban pedig a minisztérium várja szórakoztató programokkal a gyermekes családokat, az erdők titkait játékosan bemutató Erdők Szentélyébe.

Ismerkedjen meg a magyar erdőkkel a XVII. Erdők Hete rendezvényein!


 

 

 

 

Cikkajánló