Tudod, hol szabad quadozni?

Félmilliós bírság és a jármű elkobzása a tét.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Facebook
2023. március 31.

Félmilliós bírság és a jármű elkobzása a tét.

A fontos témára a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság hívja fel a figyelmet a Facebook-oldalán, nem véletlenül, hiszen területeiken rendszeresen előfordul, hogy a természetre fittyet hányva erdei utakra „tévednek” a quadozók. Az erdőtörvény azonban ezt tiltja, és engedélyhez köti a védett természeti területen járművel való közlekedést, technikai sporttevékenységet.

A quadot és a crossmotort csak rendszámmal, vezetői engedéllyel, a KRESZ-t betartva lehet használni közúton (burkolatlanon is), illetve saját területen (ami nem védett, nem Natura 2000-es és nem erdő) vagy zárt pályán.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság országos jelentőségű védett természeti területén a természetvédelmi őrszolgálat és a rendőrség folyamatos ellenőrzéseket végez. Akit quadozáson, crossmotorozáson kapnak, az ellen szabálysértési eljárt indítanak, és természetvédelmi közigazgatási eljárás megindítását kezdeményezik. A bírság 500 000 Ft-ig terjedhet járművezetőként, illetve a járművet is elkobozhatja a hatóság.

Cikkajánló