Újabb felújítások várhatók a Kéken

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott az Országos Kékkör felújítását célzó pályázathoz.

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2013. november 25.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott az Országos Kékkör felújítását célzó pályázathoz.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. átfogó közjóléti fejlesztési programja tovább folytatódik. A társaság illetékességi területén halad az Országos Kéktúra egynegyede, valamint a Bükki Kéktúra és a zempléni Rákóczi Piros jelzés is, de ezek mellett számos helyi jelentőségű turistaút közül is választhatnak a természetjárók.

 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott az Országos Kékkör felújítására vonatkozó pályázat megvalósításához. A Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetséggel, az Ipoly Erdő Zrt.-vel és az EGERERDŐ Zrt.-vel konzorciumban nyertek támogatást, várhatóan napokon belül aláírják a támogatási szerződést is.

 

 

A program teljes költségvetése 280 millió forint, ebből 23 millió forint jut az ÉSZAKERDŐ fejlesztéseire. Ebből a pénzből 15 kilométer turistaút karbantartását végzik el, két erdei pihenőhelyet felújítanak, és egy újat is létesítenek. Valamennyi pihenőhelyhez tartozik majd két garnitúra pad és asztal, egy tűzrakóhely, valamint egy esőbeálló is. A munka várhatóan a jövő év elején kezdődik - foglalta össze a tudnivalókat Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője.

Cikkajánló